Nicolae Beg: „Ce au făcut liberalii este nemernicie, e jaf la drumul mare!”

nicolae beg marga

Președintele Asociației Comunelor din Caraș-Severin, Nicolae Beg, vorbește în termeni duri despre Guvernul interimar Cîțu, despre care spune că a împărțit banii discreționar și nicidecum după nevoile unităților administrativ-teritoriale.

Nicolae Beg, care este și primarul comunei Marga, a solicitat 1,4 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare, dar și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare. De cerut, a cerut, însă nu a primit niciun leu, aspect care a fost taxat de edil. „Ceea ce au făcut liberalii se numește nemernicie sau, dacă vreți, jaf la drumul mare! Nu mă deranjează că liberalii au primit 400.000 de lei fiecare, dar să nu dai nimic la ceilalți sau să dai în bătaie de joc, asta mi se pare nemernicie. Măcar jumătate din cât au dat la ai lor, să fi dat și la ceilalți. Și dacă e să ne gândim bine, sunt comune grele, cum este Bozovici, de exemplu, unde există și liceu, și spital, și să-i dai numai 50.000 de lei?! Caransebeșul, la fel – zero lei! Păi este normal așa, doar pentru că primarul este independent?!”, se întreabă retoric președintele Asociației Comunelor din Caraș-Severin.

Nicolae Beg mai spune că nu va avea încotro decât să se întindă atât cât îi este plapuma, pentru că, oricum, altă soluție nu are. „Momentan, avem bani de funcționare, dar asta pentru că noi, ca și primărie, nu funcționăm la capacitate maximă cu organigrama. Altfel, nu am fi rezistat. Pe de altă parte, avem trei proiecte în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală și alte două pe fonduri europene, unde cofinanțările sunt mari. Tocmai de asta am și cerut 1,4 milioane de lei. Dar, așa cum știți, am primit zero lei, și asta pentru că repartizările s-au făcut politic, nicidecum după nevoile comunelor. Ne va fi greu, dar va trebui să ne descurcăm cumva, atât cât vom putea.”, a concluzionat primarul din Marga.