Niciun regret în PNL Timiș după anunțul plecării lui Ben Oni Ardelean din partid

Muzeul satului din Timisoara: echipa pnl timis la o serbare campeneasca
untitled design set 970x90 px

Deputatul Ben Oni Ardelean nu și-a anunțat colegii că pleacă din PNL. Alin Nica, șeful PNL Timiș, spune că activitatea parlamentarului în filială a fost una limitată. „De asta mulți colegi nu o să îi ducă lipsa”, a precizat Nica. 

Plecarea deputatului de Timiș Ben Oni Ardelean din PNL „nu rămâne un gol de neumplut”, este de părere președintele liberalilor timișeni. Alin Nica spune că parlamentarul nu a fost o prezență activă în filială.

„E o decizie unilaterală, nu m-a abordat, nu mi-a spus nimic. Bănuiesc că sunt niște calcule personale ale domniei sale și așa a hotărât. Nu ne bucură plecarea niciunui coleg, indiferent de cine este vorba, dar PNL Timiș nu stă într-un om. Suntem primul partid în județ și asta ne obligă. Dar lucrul ăsta se datorează și eforturilor tuturor colegilor, de la primari până la cel mai tânăr coleg liberal. Eu cred că nu rămâne un gol de neumplut în PNL Timiș prin plecarea lui Ben Oni Ardelean. Ca să evaluez activitatea lui în filială, pot să spun că a fost destul de limitată, nu a fost foarte activ în filială și poate de asta mulți colegi nu o să îi ducă foarte mult lipsa. Eu – nici mai mult, nici mai puțin decât ceilalți din filială.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Ben Oni Ardelean a fost senator de Timiș între 2012 și 2016, iar din 2016 este deputat în circumscripția din Timiș. Parlamentarul nu a explicat motivele plecării din partid, însă pe paginile de socializare a anunțat că vrea să înființeze o nouă formațiune politică.

„Nu am văzut o implicare a lui politică în cadrul partidului, în ultimul timp. Nici nu cunosc să fi avut dispute contradictorii cu ceilalți colegi. El este și a fost în conducerea PNL și nu am văzut poziții publice prin care să critice politica partidului de la nivel național. (…) Sunt surprins. Planurile lui nu le cunosc. Nu pot să estimez dacă este pierdere sau câștig pentru partid. (…) Cred că e mai bine când nu vrei să lupți, să depui armele jos, să te retragi și să îi lași pe alții.”, a spus și viceprimarul Cosmin Tabără, președintele PNL Timișoara.

Minus 2 deputați. PNL Timiș mai are 2. Unul e cercetat

În Timiș, liberalii se mai pot baza, din cei patru deputați aleși în 2020, doar pe doi. Dintre aceștia, Cosmin Șandru este cercetat pentru fapte de corupție.

„Trebuie să promovăm oameni care sunt pentru principiile și valorile liberale. (…) Nu vreau să discut, Cosmin Șandru este într-un proces, așteptăm sentința. Claudiu Chira a plecat în urma disputelor interne pe care le-am avut în 2021, acum pleacă Ben Oni Ardelean, Alina Gorghiu este la Argeș. Practic, rămânem cu Marilen Pirtea și cred că PNL are nevoie de o reformă adevărată internă, care să se bazeze pe oameni integri care urmăresc un interes general și nu unul personal.”, a mai declarat Cosmin Tabără.

Cosmin Tabără și-a depus intenția, în interiorul partidului, de a candida la Primăria Timișoara, însă nu exclude nici o candidatură la Parlamentul României, în toamna anului viitor: „Nu m-am gândit astăzi, nici ieri, dacă îmi voi depune candidatura pentru Parlamentul României. Eu sunt un om direct, nu exclud. Cred că pot să fac față. (…) Ceea ce vreau să subliniez este că PNL trebuie să aibă o listă de timișoreni, pentru că asta se întâmplă când aducem din alte părți oameni, fără a spune ceva rău de Alina Gorghiu, este unul din parlamentarii care chiar dacă nu este de aici a fost foarte implicată. Cred că de acum PNL trebuie să aibă o listă făcută de timișoreni și de timișeni.”

CITEȘTE ȘI: Garnitura PNL de Timiș la Parlament: „Nu ne gândim să aducem pe cineva de la București”

Foto: Facebook/Ben Oni Ardelean