Garnitura PNL de Timiș la Parlament: „Nu ne gândim să aducem pe cineva de la București”

parlamentul romaniei
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Liberalii timișeni sunt în căutarea omului potrivit să deschidă lista pentru Senatul României, la alegerile de anul viitor. Din 2012 încoace, această poziție a fost ocupată de nume sonore din capitală. 

Nu doar alegerea candidatului potrivit pentru Primăria Timișoara este o provocare pentru liberalii timișeni, în perspectiva alegerilor de anul viitor, ci și a garniturii de parlamentari pentru Senat și Camera Deputaților. Până acum, strategia pentru Timiș a fost de a pune pe lista județeană de candidați, pe primele locuri, oameni politici cu buletin de București.

Astfel, din 2012 încoace, senatori PNL de Timiș au fost Alina Gorghiu și Vasile Blaga. Alina Gorghiu, aflată la al doilea mandat de senator de Timiș, a anunțat deja că nu va candida pe listele județului.

În această legislatură, PNL Timiș are un singur senator – Alina Gorghiu și trei deputați – Ben-Oni Ardelean, Marilen Pirtea și Cosmin Șandru.

„Nu ne gândim să aducem pe cineva de la București, vom avea capacitatea să ne facem lista noi aici în Timiș, fără ajutorul celor de la București. Acum trei ani, când a venit doamna Gorghiu, ne-a fost de mare ajutor că a venit și a candidat în Timiș. Dintre toți parlamentarii, doamna Gorghiu a ajutat cel mai mult filiala PNL Timiș, până acum. Chiar în condițiile în care nu locuiește în Timiș sau în Timișoara. Referitor la lista de parlamentari, să vedem cine o să se înscrie. Sunt convins că PNL are capacitatea de a forma o listă de candidați pentru Senat și Camera Deputaților cu oameni foarte buni.”, a declarat pentru expressdebanat.ro Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș.

Aflat la al patrulea mandat de primar al orașului Sânnicolau Mare, Dănuț Groza nu confirmă explicit că va candida la Parlament, în 2024: „Dacă eu îmi doresc să candidez? Până în acest moment nu am luat această decizie pentru a candida la alegerile parlamentare.”

Senatorii PNL de Timiș în fostele legislaturi

2016-2020 – Alina Gorghiu
2012-2016 – Vasile Blaga, Ben-Oni Ardelean și Petru Ehegartner
2008-2012 – Nicolae Robu
2004-2008 – Adrian Cioroianu
2000-2004 – Ion-Păun Otiman
1996-2000 – Dan Amedeu Lăzărescu

Foto: Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/