Niciun dascăl vaccinat în patru unități de învățământ din Timiș! Școlile în care elevii trec în online

scoala online

Copiii din 11 școli și grădinițe din Timișoara trec cu studiul în online, din cauza ratei de infectare de la nivelul comunității și pentru că profesorii nu sunt vaccinați în proporție de peste 60%. În județ sunt 4 școli în care niciun profesor nu este vaccinat, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Potrivit cifrelor centralizate de Inspectoratul Școlar Timiș, în baza informațiilor date de școlile și grădinițe din județ, în Timișoara sunt 11 grădinițe și școli în care sunt mai puțin de 60% dintre angajați vaccinați. Pentru că și rata în Timișoara a depășit 3 la mia de locuitori (4, 34/mie), cursurile trec în online. Este vorba despre grădinițele nr. 2, 1, 5, „Rudolf Walter”, „Notre Dame” și „Troița” și de Liceul Teoretic „Dositei Obradovici”, școala primară „Elim”, școala gimnazială „Dimitrie Leonida”, școala primară „Casa Speranței” și școala primară „Primii Pași”.

În județ sunt 20 de localități cu rata de infectare peste 3 la mia de locuitori. Datele ISJ arată că 12 unități de învățământ din județ nu au profesori vaccinați în proporție de peste 60%: Liceul Teoretic Buziaș, școala gimnazială din Bacova, școala primară din Silagiu, grădinițele din Gottlob, Albina, Beregsău Mic și Utvin, școala primară din Săcălaz, grădinița și școala gimnazială din Beregsău Mare, școala primară și grădinița din Secaș.

Niciun angajat nu este vaccinat, potrivit raportării ISJ, la grădinița cu program normal din Gottlob, grădinița din Beregsău Mare, grădinița cu program normal din Secaș și grădinița nr. 5 din Timișoara.