Niciun ban de la Guvernul Cîțu pentru orașul cu patru parlamentari!

calculator caras severin

A cerut opt milioane de lei și nu a primit nici măcar cât o comună din județ. Primarul celui de-al doilea municipiu din Caraș-Severin, Felix Borcean, spune că s-a obișnuit să fie lăsat pe dinafară când vine vorba despre împărțirea banilor în teritoriu de Executiv, indiferent de culoarea politică a acestuia.

Guvernul a alocat peste un miliard de lei din fondul de rezervă către unitățile administrativ-teritoriale din țară, pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare și pentru proiectele aflate în derulare. Caraș-Severinul a primit 21.534.000 de lei, deși suma solicitată, conform nevoilor primarilor din teritoriu, a fost de 160.722.000 de lei.

Nu toate unitățile administrativ-teritoriale din Caraș-Severin au primit însă bani. Orașul care a trimis în Parlament doi deputați, Dumitru Rujan și Silviu Hurduzeu, și doi senatori, Marcel Vela și Ion Mocioalcă, a fost lăsat fără un leu de Guvernul interimar Cîțu.

Primăria Caransebeș are în derulare mai multe proiecte europene care, chiar dacă sunt finanțate în cea mai mare parte de Uniunea Europeană, au nevoie și de cofinanțare din partea administrației locale. Edilul independent Felix Borcean spune că s-a obișnuit să fie lăsat pe dinafară când vine vorba despre împărțirea banilor în teritoriu de Executiv, indiferent de culoarea politică a acestuia.

Am solicitat opt milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor pe care le avem în derulare și, în perspectivă, pentru cele care urmează să fie semnate, dar și pentru alte lucrări. Din păcate, suntem singurul UAT de oraș care nu a primit nimic. Probabil că au date fiscale despre noi și consideră că nu suntem chiar atât de prăpădiți ca celelalte localități. Poate au nevoie mai mare de bani localitățile rurale. Nu am nicio explicație, nu sunt nici cu Guvernul, nici contra lui, probabil din această cauză am primit zero lei. Eu sunt obișnuit să nu primesc nimic! Ne descurcăm cu ce avem!”, a comentat ironic primarul Caransebeșului.

Borcean mai spune că nu se aștepta să primească întreaga sumă solicitată, dar s-ar fi mulțumit și cu mai puțin. „Ne gândeam noi că nu vom primi opt milioane de lei, dar măcar un milion, câteva sute de mii de lei, la nivelul unor localități rurale. Din câte am înțeles, Reșița a primit 1,6 milioane de lei. Și noi, proporțional vorbind, să fi primit jumătate cât a primit Reșița sau măcar o treime.”, a mai precizat primarul.