Niciun 10 curat la bacalaureatul de toamnă. Procentul de promovabilitate în Timiș, înainte de soluționarea contestațiilor

Doar cinci elevi din județul Timiș care au susținut bacalaureatul în sesiunea de toamnă au obținut note de 8 și 9, indică rezultatele afișate înainte de contestații. Doi dintre ei au studiat în Sânnicolau Mare, respectiv Peciu Nou. 

23,6% este procentul de promovabilitate înregistrat în județul Timiș, în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Astfel, dintre cei 1.500 de elevi înscriși, 355 au promovat, 345 nu s-au prezentat la examen, iar 6 elevi au fost eliminați. Niciun elev din Timiș nu a obținut nota 10.

Cinci elevi au obținut note de 8 și 9 și provin de la Colegiul Tehnic „Spiru Haret” din Timișoara, Liceul Tehnologic Sânnicolau Mare, Liceul Teoretic Peciu Nou, Liceul Sportiv Banatul Timișoara și Colegiul Economic din Timișoara.

320 de contestații au fost depuse, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Timiș, cele mai multe la Limba română – Real și Matematică – Tehnologic. Rezultatele finale vor fi publicate, anonimizat, sâmbătă, 5 septembrie.