Nicio stradă neasfaltată la final de 2019!

Campania asfaltărilor continuă la Oțelu Roșu. Primarul Luca Mălăiescu investește peste 5 milioane de lei din fonduri guvernamentale și locale în reabilitarea și modernizarea străzilor din orașul de pe Valea Bistrei.

„Mi-am dorit foarte mult ca orașul nostru că devină, încet, încet unul cu adevărat european. Și cum totul pleacă de la infrastructură, prioritare pentru administrația publică locală sunt străzile. Anul acesta am câștigat un proiect pe PNDL 2 în valoare de 3,3 milioane de lei și de la buget mai finanțăm o altă mare lucrare de asfaltare în valoare de 2 milioane de lei”, spune primarul Luca Mălăiescu.

Edilul ne-a declarat că în ultimii 2-3 ani s-a asfaltat în Oțelu Roșu mai mult decât în ultimii 20 de ani, la ora actuală jumătate din străzile de pe raza orașului fiind asfaltate.

leader board 728 x 90 px

„Avem 50% din străzi reparate și cu ce vom repara și moderniza în acest an pot spune că ne apropiem de 100%, mai rămâne o suprafață mică pentru anul viitor. Până acum ca și suprafață asfaltată vorbim chiar de mai mult de jumătate pentru că aici intră și asfaltarea parcărilor din centrul civic, de la Drumul Național și din cartierele de blocuri, toate asfaltate și sunt să știți suprafețe foarte mari. Anul acesta, chiar săptămâna viitoare vom demara lucrările pe PNDL 2, pe fonduri guvernamentale, în valoare de 3.300.000 de lei. De asemenea, în ședința de Consiliu Local de săptămâna viitoare vom aproba documentația tehnică pentru asfaltarea străzilor din banii de la buget, 2.000.000 de lei și sperăm că lucrurile vor merge mai repede și licitația pentru execuția lucrării să aibă loc în maximum o lună și jumătate, pentru ca în luna septembrie să înceapă lucrările”, menționează primarul Luca Mălăiescu.

Edilul orașului de pe Valea Bistrei a dorit să menționeze fiecare stradă care va fi asfaltată pentru ca cetățenii din orașul Oțelu Roșu să stea liniștiți:

„Pe PNDL 2 s-a finalizat procedura de licitație și vor începe lucrările în maximum două săptămâni cu următoarele străzi: Progresului, George Coșbuc, A.I. Cuza, Ștefan cel Mare, 16 Februarie, Valea Ohăbii, Alecsandri, Tineretului, Odobescu, Liliacului, Traian Vuia, Dobrogeanu Gherea și din zona Gai – strada Gai și Horea. Din bugetul local intră în asfaltare strada Gării, parțial ce nu a fost acum asfaltată, zona Zăvoaielor cu trei străzi incluse, apoi strada Ion Creangă și I.L. Caragiale, Baia, Cimitirului, Traian, 1 Decembrie – la Drumul Național, strada Dragoș Vodă, în zona Gai strada Viitorul și Mesteacănului și încă două străzi din zona Mal”, a dorit să menționeze primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.