Nicio grabă pentru reparația podului de la Tapia! Localnicii fac un ocol de 30 de kilometri!

podul de la tapia

Podul de la Tapia, care leagă Lugojul de satele învecinate, a fost din nou închis circulației de către autoritățile județene pe o perioadă nedeterminată.

Decizia a fost luată ca urmare a constatării apariției unei fisuri care a evoluat în diagonala structurii de rezistență a podului, fapt care pune în pericol siguranța celor care ar dori să-l traverseze, existând risc de prăbușire. Traficul va fi închis până la finalizarea lucrărilor de modernizare a podului, în acest moment proiectul elaborat pentru refacerea acestuia fiind la faza de autorizație de construire.

Consilierul județean Nicu Bădina a avut o interpelare în plenul ședinței Consiliului Județean Timiș, în legătură cu data la care se vor începe reparațiile la podul de la Tapia, pe care Consiliul Județean Timiș l-a închis pentru a doua oară.

Deși este o problemă urgentă, cunoscută de mai mult de una an de zile, circulația fiind blocată pe drumul dintre Lugoj și satele Tapia și Măguri, reprezentanții forului județean nu sunt foarte grăbiți să o rezolve.

Demersurile pentru reparația acestui pod au început cu mai bine de un an în urmă. La aceea vreme, vicepreședintele Cristian Moș promitea că lucrările vor începe de urgență, adică în primăvara lui 2023. De această dată, deși drumul este închis, iar localnicii fac un ocol de 30 de km (dus-întors), urgența nu mai există.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Suntem la faza de autorizație de construcție, urmează achiziționarea serviciului de execuție. Cel mai probabil la anul… În funcție de alocarea fondurilor și de cum se mișcă executantul. Nu eu îl execut… probabil la vară, la toamnă!”, a explicat Cristian Mincă, directorul executiv al CJT Timiș.

Devierea se va face pe ruta: varianta de ocolire a municipiului Lugoj – DN 6 – Criciova și retur, conform semnalizărilor instituite pe traseu.

Conform documentelor, construcția este foarte veche fiind cunoscută şi sub denumirea de „Podul Turcului” şi apare pe hărţile primei ridicări topografice Iosefine din Banat, întocmite între anii 1769 – 1772, de către Imperiul Habsburgic.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/