Este absolut tragic! Dacă nu facem aceste lucrări, cel mai probabil parte Băile Neptun se vor prăbuși

baile neptun din Herculane
casinoherculane by sungarden

Salvați Băile Neptun din Herculane! Mână de la mână se poate salva patrimoniul. Continuă campania pentru salvarea monumentului istoric Băile Neptun. S-au adunat 20 de mii de euro, mai este de nevoie de încă 40 de mii de euro.

Inclus pe lista celor șapte cele mai periclitate situri din Europa în 2022, Băile Neptun riscă să se prăbușească în orice moment și trebuie să se intervină pe trei sectoare ale clădirii și sunt necesare lucrări de consolidare, întrucât monumentul are degradări structurale avansate. Herculane Project, inițiatorii proiectului fac în continuare apel la societatea civilă pentru a susține eforturile și proiectele din Băile Herculane, inclusiv salvarea Băilor Neptun.

„În 2019, în timpul primei etape de punere în siguranță, s-a  intervenit în 12 zone la nivelul învelitorii, am igienizat clădirea – 220 mc de moloz și gunoi au fost eliminați din interior (peste 70 camionete), am protejat fântâna de majolică, am blocat accesele în clădire, am sprijinit două șarpante și patru planșee, am curățat terasele exterioare și acoperișul, burlanele și jgheaburile de vegetație, mușchi și moloz, toate elementele constructive și ornamentale aflate în prag de colaps, reprezentând un pericol public au fost depozitate în interiorul clădirii, iar toate elementele deja prăbușite au fost paletate și depozitate la interior.

Toate aceste lucrări sunt reversibile și temporare, și au ca scop stoparea degradărilor produse prin infiltrații ale apei meteorice, prin prăbușiri ale elementelor instabile și din păcate, și cele făcute de mâna omului – furt, spargerea elementelor ornamentale. În 2020 am efectuat lucrări de întreținere și sprijinire la nivelul etajului, iar în 2022 am executat un esafodaj de protecție pe întreaga fațadă a Băilor, și întrucât primăria a deschis drumul circulației auto, am sprijinit planșee la nivelul etajului, am decapat vegetația, am igienizat.” a transmis Oana Chirilă – președintele Asociația Locus, fondator Herculane Project.

Este absolut tragic! Dacă nu facem aceste lucrări, cel mai probabil parte din monument se va prăbuși!

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Proiectul, segmentat într-o serie de etape, stabilite strategic având în vedere situația juridică a imobilului, cât și conceptele europene de dezvoltare durabilă a patrimoniului cultural, se află în etapa doua, în care trebuie efectuate lucrări de mare amploare – desfacerea și refacerea a trei acoperișuri și consolidarea zidăriei în respectivele sectoare.

În momentul de față, focusul principal este pe:

-Desfacerea și refacerea celor trei acoperișuri și consolidarea zidăriei în cele trei sectoare avariate structural;
-Atragerea de sponsori atât naționali, cât și internaționali;
-Dezvoltarea unei campanii de promovare a subiectului la nivel internațional;
-Cooptarea în cadrul proiectului a unor experți de renume în domeniul restaurării, a unor meșteșugari, e unor firme de execuție de top.
-Integrarea unui consiliu consultativ de experți în cadrul proiectului.

Detalii despre ce își propune să facă asociația, găsiți aici: https://herculaneproject.ro/noua-etapa-de-salvare-si…/Cel mai ușor puteți susține prin intermediul donorbox 👉🏻 https://donorbox.org/donation-form-185

De asemenea, eforturile și proiectele din Băile Herculane, inclusiv salvarea Băilor Neptun, mai pot fi susținute astfel:
 – Cumpără unui Bilet virtual la Băi în valoare de 5 euro | 25 lei. https://www.paypal.me/asociatialocus
– Trimite SMS la 8845 cu textul HERCULANE și donează 2 euro lunar.
–  Cont Asociația LOCUS, CUI 38615380
RO87BTRLRONCRT0421032702
RO64BTRLEURCRT0421032701
–  Sponsorizează-ne via contract de sponsorizare: contact@herculaneproject.ro
untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/