Nicio garanție pentru Aquacaraș! Patrimoniul orașului Bocșa nu poate fi pus la dispoziția altcuiva!

Primarul Bocșei, Eugen Cismăneanțu, e foarte vehement atunci când vine vorba despre garantarea cu bunurile patrimoniale ale orașului pentru datoriile societății Aquacaraș!

 

Cismăneanțu admite că la Aquacaraș sunt probleme și că acestea riscă să afecteze zeci de mii de oameni, din tot județul, dar totodată afirmă că soluția nu e în niciun caz garantarea pentru datoriile societății de apă și canalizare cu imobile și terenuri ale orașelor. Mai mult decât atât, nu ar fi nici foarte legal! „Problemele societății noastre de apă-canal sunt reale, necesită măsuri urgente și cred că până la urmă importantă este populația, populația care riscă diverse sancțiuni de ordin, aș zice eu, elementar, riscăm să rămânem fără apă în județ. Nu cred că este normal. Nu știu care sunt problemele reale la Aquacaraș, am citit și eu în presă, am văzut problemele cu care se confruntă societatea noastră de apă și canal, am văzut opinii ale colegilor mei primari. Unii sunt pro, alții sunt contra. Cred că cel mai important lucru este cetățeanul, el nu va trebui sub nicio formă să sufere. Riscăm să pierdem aceste fonduri europene pe POS Mediu I”, a declarat primarul Bocșei.

În ceea ce privește implementarea proiectului de extindere și modernizare a rețelei de apă și canalizare în orașul pe care îl administrează, Cismăneanțu spune că Bocșa stă relativ bine. Peste 50 la sută din lucrări ar fi deja finalizate, ceea ce înseamnă un procent bun față de alte orașe din județ, unde lucrările au avansat mult mai lent. Legat de garanțiile care li se cer orașelor, Cismăneanțu e categoric: „Una din atribuțiile mele este să mă asigur că cetățenii orașului Bocșa au confortul elementar de a avea apă la robinet acolo unde există alimentare cu apă. Consiliul Local Bocșa a fost, cred, printre primele care și-a exprimat deja un punct de vedere pe această temă. Am fost solicitați și noi să garantăm parte din cofinanțarea creditului de care Aquacaraș are nevoie. Răspunsul este clar: nu! Răspunsul este nu pentru că în primul rând domeniul public și patrimoniul orașului Bocșa nu poate fi pus la dispoziția altcuiva, nu poate fi, zic eu, îndatorat pe ce administrează altcineva. Eu sunt adeptul bugetului local și al fondurilor europene și al altor surse, nicidecum creditele. În trei ani de mandat pot să vă spun că nu am îndatorat orașul Bocșa cu niciun leu”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/