Nicio afacere! Caransebeșul trece pe energie solară sau hibrid!

Primarul Felix Borcean le aprinde lumina celor care s-au temut că Reșița va străluci după ce a primit 5,8 milioane de lei de la Administrația Fondului pentru Mediu, iar Caransebeșul va rămâne în beznă!

Consilierul local Simion Paica l-a întrebat nedumirit pe primarul Borcean ce minuni a făcut Nelu Popa la Reșița de a obținut în doar 10 minute mai mult de un milion de euro pentru extinderea cu 13 km a rețelei stradale de iluminat public și de ce Caransebeșul nu se poate lăuda cu astfel de lucruri. „Proiectul nostru e depus de un an jumate la Administrația Fondului pentru Mediu. Nu vă luați după toate știrile bombastice, că în zece minute… Suntem printre cei 160 care am depus astfel de proiecte, e tot în analiză de atâta vreme.”, a explicat primarul.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Sătul să tot aștepte aprobarea finanțării pentru întreaga rețea de iluminat stradal din Caransebeș, nu doar a unei porțiuni, cum s-a întâmplat la Reșița, Felix Borcean s-a pus pe făcut calcule. Așa a concluzionat că nu e nicio mare afacere cu Fondul de Mediu. „Acum ajungem la cheltuieli de 1 milion și ceva de lei pe lună, asta însemnând iluminat stradal și cheltuielile cu celelalte clădiri ale Primăriei. Cam un an ar dura până se implementează un astfel de proiect. Într-un an am plăti cam 12 milioane doar pe energie electrică. Asta înseamnă Bugetul de investiții și reparații al SPIR. Cu 2-3 milioane de lei schimbăm toate corpurile pe energie solară sau hibrid pe buget propriu. Reducem cu 70 la sută costurile, scăpăm de iluminatul stradal. Rămânem doar cu consumul pe instituții, care înseamnă 30 la sută din factură. Să stăm după acest proiect e neproductiv.”, a explicat edilul-șef.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/