Nici președinții nu mai sunt ce-au fost odată!

Legenda spune că atunci când Sorin Frunzăverde ajungea în Valea Almăjului, până și soarele ieșea dintre nori, dacă vremea era închisă și stătea să plouă. Duminică, Romeo Dunca s-a dus la Sărbătoarea Liliacului de la Rudăria. Vreme mohorâtă, de stat în casă, numărat bani și de făcut copii. Sau dragoste, după caz. Romi al nostru nu-și mai numără de mult banii și nici copii nu mai vrea, deși e încă tânăr și-n putere, dar nici soarele n-o scos capul dintre nori. Cică pentru atâta lucru nu se merită să se arate la față!

Bă Romi, mi-au povestit unii care s-au trezit cu tine acolo că te-ai dus de parcă ai fi fost dat de pomană. În blugi și o jiletcă roșie de fâș, fără mâneci, de te-au confundat cu unul de la Stăncilova care coboară la vale de trei ori pe an. Nu știi unde e Stăncilova? Tu nu știi multe, puiucule, de asta nici nu e de mirare că mulți nici nu te-or băgat în seamă. Nu vorbesc de moși și de babe, ci de ăi tineri. Dacă nici ei nu te-au cunoscut, atunci ce să mai vorbim… Noroc cu frățiorul Vio Lolea și cu Jaro, veniți și ei la serbare, altfel localnicii ar fi trăit cu impresia că ești de la Stăncilova, de la unul dintre sălașele de acolo. Nu că ar fi o rușine să te tragi de la coada vacii, căci vorba cântecului: „de la țară vin și domnii”, dar de la tine am pretenții, că tu ești ditamai președintele Consiliului Județean. Dacă ar fi venit unul de prin alte părți ale țării, cu siguranță că te-ar fi confundat cu primarul Otiman, la costum și cravată, în respect față de localnici. Nu ca tine, pe care n-ar fi dat doi bani.

Acum vorbim serios. Ce ai căutat, bă Romi, să te duci îmbrăcat în halul ăla? Să mă faci de râs. Ți-am spus de atâtea ori ca înainte să faci ceva să mă întrebi pe mine dacă e bine sau nu. Așa puteai să te plimbi la tine pe munte sau în bătătură la Dumbrăvița, nu la o sărbătoare ca asta că, vorba aia, ești și tu domn de la oraș, ce dracu! Nu aș fi avut pretenția să fi venit la patru ace, dar măcar cu o haină de Doamne Ajută puteai. Nu ai văzut cum șușoteau babele și moșii pe margini? Săracii s-or fi așteptat să vadă un președinte de Consiliu Județean măcar ca Sorin Frunzăverde și când încolo… Nu știu ce sfaturi iți dau consilierii, dar după mine ar fi bine să-i trimiți la plimbare, că mănâncă banii statului degeaba.

Repet, decât să te fi dus, mai bine rămâneai acasă, puiucule. Te uitai la televizor, la Album duminical, la emisiunea de dedicații muzicale cu Văru’ Săndel sau la un film cu desene animate, spărgeai semințe de floarea soarelui, făceai rebus, mâncai un grătar cu salată de rucola. Găseai tu ce să faci. Te odihneai și îți încărcai bateriile pentru scandalurile de-a doua zi, dar așa…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/