Cine zice ăla e!

„Cu cât ești mai prost, mai imoral, mai lingușitor, mai grobian, mai ticălos, mai curvă şi obligatoriu corupt, ai şanse să devii politician de top.”. Iar el, cel care rostea aceste cuvinte de duh, a devenit politician de primă mână. E europarlamentar liberal și are și o poreclă haioasă: Batistuță. Batistuță de la accesoriul ăla care nu lipsea niciodată din buzunarul bărbatului.

Cum a ajuns Rareș Bogdan politician de top? Simplu: țipînd, dând din mâini, făcând spume la gură, grohăind, înjurând la liberali ca la ușa cortului. Vă amintiți? Sigur că vă amintiți, în urmă cu vreo șase ani, într-o seară, la o televiziunea despre care se spunea că era de Dreapta: „Să-i ia dracu’! Pleacă Raluca Turcan de pe ecran. S-o scoateți afară! Cei din PNL? Tăcereee! La gunoi! La revedere! La lada de gunoi a istoriei! În emisiunea asta nu intră niciun lider PNL! La canal cu ei! Nu mă interesează ce vor să zică marțafoii din conducerea PNL! Să tacă din gură. Să tacă din gură! Să intre în sediu și să stea acolo patru ani. Liderii PNL sunt o rușine!” Pe bune?! „Wow, ce tare e Batistuță al nostru! Doamne, unde l-ai ținut ascuns până acum?” Și galeria s-a pus pe aplaudat când l-a auzit cum îi trimitea la canal pe marțafoii din fruntea PNL. Ăia n-au plecat, și nici la canal nu au fost trimiși.

În timp ce unii liberali se întrebau dacă nu cumva erau suficiente motive să sune la 112 pentru ca Batistuță să ajungă, înfășurat în cămașa de forță, la Socola, Supermanul de Sibiu l-a aplaudat din vârful patului, rar și apăsat, în timp ce căsca ca după o zi de coasă: „Braaa-vooo, Raaa-reșșș!” Și de la acel „braaa-vooo” și până la omul numărul doi în PNL nu a mai fost decât un pas. Partidul avea nevoie de astfel de lătrăi care să promită tăierea pensiilor speciale, a posturilor de lux ale clientelei politice care căpușează banii românilor. Totul în regim de urgență. Atât de urgent, încât au trecut patru ani de atunci fără să se schimbe ceva.

În concluzie, rețeta ideală pentru a ajunge politician de top e simplă: cât mai prost, mai imoral, mai linguşitor, mai grobian, mai ticălos, mai curvă şi obligatoriu corupt. La toate acestea adaugați o doză de mitocănie, o alta de perversitate și un pic de nesimțire. O lăsați să fiarbă la foc mic până în preajma alegerilor, iar în campania electorală dați un clocot, apoi o serviți caldă electoratului naiv, indiferent de gusturile sale politice!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/