Nici măcar Trump nu are șanse să ocupe fotoliul de primar la Oțelu Roșu!

Cu fiecare zi ce trece ne apropiem de momentul declanșării campaniei electorale pentru alegerile locale din luna septembrie. Nehotărâte în privința candidaților, partidele încă își fac calcule, comandă sondaje și caută varianta optimă. La Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, actualul primar, este marele favorit într-o cursă în care liberalii par să facă act de prezență cu consilierul ministrului Raluca Turcan, iar PMP încearcă să-l „resusciteze” politic pe „Împăratul” Iancu Simion-Simi.

Sigur pe sine și pe realizările lui de până acum, Luca Mălăiescu nu se teme de contracandidații săi. Dimpotrivă, privește lucrurile cu detașare, convins că locuitorii orașului sunt cei care vor aprecia munca sa în primărie.

„Contracandidații mei sunt cetățenii orașului, nicidecum Magda Lungu, Iancu Simion sau cine o mai fi. Nu mă interesează sub nicio formă de ei. Dacă cetățenii orașului Oțelu Roșu sunt mulțumiți de Luca Mălăiescu, atunci poate să vină Donald Trump să candideze, dar vă spun că nu are nicio șansă. Dacă cetățenii orașului nu sunt mulțumiți, într-adevăr, poate să candideze oricine și are o șansă să câștige Primăria”, spune edilul-șef.

Spre deosebire de alte partide sau de orașe, la Oțelu Roșu PSD nu a comandat sondaje și nici nu va face acest lucru în zilele care urmează.

„Am văzut că s-au făcut anumite sondaje, de anumite publicații. PNL-ul a făcut sondaje, nici nu mă interesează. Am decis să candidez și voi candida și, așa cum spuneam, contracandidații mei sunt cetățenii efectiv, nu X, Y sau Z”, precizează primarul de pe Valea Bistrei.

În privința unei eventuale alianțe cu PRO România, Luca Mălăiescu pare decis să meargă în continuare cu echipa actuală, în cazul în care va câștiga primăria, lăsând să se înțeleagă faptul că nu agreează propunerile venite din partea lui Ion Mocioalcă, secretarul general al PRO România.

„La ora actuală se discută despre o alianță la nivel de județ. Eu am purtat o discuție cu domnul deputat Ion Mocioalcă vizavi de Oțelu Roșu, la care a participat și domnul Silviu Hurduzeu, președintele interimar al Organizației județene la care s-au pus anumite condiții, este adevărat. PRO România a cerut un viceprimar în cazul alianței, însă nu voi fi de acord niciodată cu lucrul acesta, pentru că eu îmi respect promisiunile față de cetățeni, față de partid și colegii din Primăria Oțelu Roșu. Eu îmi doresc în viitorul mandat să îl am viceprimar în continuare pe Grigore Goja și nu am cum să accept această cerință a celor de la PRO România. Dacă sunt de acord cu ce spun eu sau nu, vom vedea. Dar sub nicio formă nu voi accepta să cedez viceprimar la PRO România”, ne-a mărturisit Luca Mălăiescu.