Modernizată ca la carte, piaţa agroalimentară din Moldova Nouă e gata să-şi redeschidă porţile

Săptămâna viitoare începe cu dreptul pentru comercianții și clienții acestora din orașul de la malul Dunării! După mai bine de o lună în care a fost supusă unui amplu proces de modernizare, piața din Moldova Nouă e gata să-i întâmpine pe toți cei care-i vor trece pragul într-un cadru complet schimbat, adaptat nevoilor celor care își vor desfășura activitatea aici.

Începând de luni, 20 iulie, comercianții din Moldova Nouă nu vor mai fi nevoiți să-și vândă produsele în zona din fața Școlii Gimnaziale „Sofia Arcan” sau în zona aleii Francesco Griselini, așa cum s-a-ntâmplat pe toată perioada de modernizare a pieței. După „aproape 20 de ani” se poate spune că locația destinată promovării produselor producătorilor locali îndeplinește normele igienico-sanitare și edilitare, fapt care aduce orașul de la Dunăre în rând cu acel „așa DA” caracteristic zonelor urbane nu doar din Caraș-Severin, ci din întreaga țară.

Despre cum au fost cheltuiți cei 220.000 de lei din bugetul local al orașului din Clisura Dunării, primarul Adrian Torma a punctat:

– achiziţionarea a 50 de mese moderne, unde comercianții își vor putea expune marfa;

– înlocuirea pardoselii;

– împrejmuirea pieței cu zid;

– modernizarea iluminatului și montarea camerelor de supraveghere;

– reabilitarea acoperișului și montarea de jgheaburi pentru colectarea apei pluviale;

– reabilitarea parcării de lângă măcelărie și transformarea ei în parcare pentru comercianți și producători;

– modernizare acces piață dinspre Aleea F. Griselini;

– montarea de spații pentru colectarea deșeurilor perisabile.

În ideea ca eforturile administrației publice locale să nu fie în zadar, edilul-șef a ținut să-i îndemne pe cetățenii pe care-i conduce să respecte câteva reguli minimale, altfel, întreaga munca depusă ar urma să semene mai degrabă cu balada populară Monastirea Argeșului:

„Îndemnați copiii să citească afișul de la intrare: «interzis acces biciclete, role, trotinete». La fiecare poartă de intrare este montat coș pentru gunoiul menajer și pentru «mucuri» de țigări. Vestimentația trebuie să conțină obligatoriu și tricou. Piața nu este spaţiul pentru etalarea mușchilor sau tatuajelor de pe piept. Piaţa agroalimentară este unul din cele mai vizitate locuri și sunt convins că putem respecta regulile”.

Totodată, primarul le-a mulțumit tuturor factorilor implicați în ducerea la bun sfârșit a ţelului propus, acesta subliniind că, fără răbdare și atitudine pozitivă, nimic nu ar fi fost posibil:

„Mulțumesc colegilor pentru implicare, colaboratorilor care au participat la executarea lucrărilor de modernizare, comercianților și producătorilor pentru răbdare și atitudinea pozitivă și tuturor celor care, cu un simplu zâmbet, ne-au făcut să simțim că suntem pe drumul cel bun”.

Sursa foto principal: Facebook.