Nici 10% din străzile Timișoarei, stropite în vederea scăderii temperaturii la nivelul asfaltului

spalare strada
untitled design set 970x90 px

Primăria Timișoara se laudă cu faptul că în această perioadă cu temperaturi caniculare sunt udate 75 de străzi din oraș, în vederea scăderii temperaturii la nivelul asfaltului. Asta înseamnă că se intervine pe mai puțin de 10% din străzile Timișoarei.

Primăria Timișoara anunță că a decis să trimită echipele firmei de salubrizare pe străzi, cu scopul de a le uda pentru eliminarea prafului și scăderea temperaturii la nivelul asfaltului. Astfel, potrivit reprezentanților instituției, sunt stropite 75 de străzi, adică mai puțin de 10% din arterele Timișoarei.

Echipele de salubrizare Brantner lucrează în continuare cu utilajele specializate pentru stropirea și spălarea străzilor, mai ales cele cu trafic intens. Sunt stabilite 3 trasee principale care cuprind 75 de străzi, în cea mai mare parte artere principale, dar și străzi conexe, cu suprafața totală de aproape 400.000 mp. Se diminuează disconfortul termic prin scăderea temperaturii la nivelul asfaltului și se elimină praful care se poate antrena în aer. Formațiile de lucru continuă și celelalte acțiuni curente de curățenie, conform graficelor: măturat manual, curățare praf și alte de reziduuri prin ras la rigolă”, a informat Primăria Timișoara.

untitled design set 970x90 px

Potrivit reprezentanților instituției, marți seara a început spălarea tronsoanelor de trotuare umbrite de duzi sau corcoduși, care sunt murdărite de fructele coapte căzute pe timpul verii. Așadar, au fost spălate zonele afectate de pe Str. Nistrului, 1 Decembrie 1918, Spl. N. Titulescu și Str. Andrei Șaguna.

Se va interveni în continuare pentru curățarea zonelor identificate pe parcursul lucrărilor curente de curățenie și întreținere”, a transmis Primăria Timișoara.