NEWS ALERT. Ultimele ore de închisoare pentru Mihai Stepanescu?!

Fostul primar al Reșiței, încarcerat din vara anului trecut în Penitenciarul Popa Șapcă din Timișoara, are toate șansele să fie eliberat condiționat!

Condamnat la trei ani de închisoare pentru fapte de corupție, Mihai Stepanescu a fost închis la mijlocul lui iulie 2016. A avut un comportament exemplar printre deținuți și a oferit destule motive prin care să dovedească faptul că s-a reabilitat în fața societății. Sunt doar câteva din motivele pentru care Judecătoria Timișoara i-a admis cererea de liberare condiţionată.

Decizia prin care fostul edil ar urma să se bucure de libertate a fost însă contestată, astfel că ultimul cuvânt îl vor avea magistrații Tribunalului Timiș. Dacă aceștia vor respinge contestația, atunci Mihai Stepanescu va fi pus în libertate de îndată. Până atunci e chestiune de zile, poate chiar de ore. Deocamdată se așteaptă motivarea Judecătoriei Timișoara.

„Admiterea unei cereri de liberare condiționată presupune un comportament bun pe timpul detenției, să nu fie recidivist, ceea ce în cazul de față nu e cazul, să fi îndeplinit toate obligațiile civile din sentință, achitarea cheltuielilor de judecată să fie plătite la zi, iar pe perioada detenției să fi fost de nenumărate ori recompensat sau să fi participat la programe de reintegrare socială și, bineînțeles, să treacă fracția de 2/3 sau mai mult de jumătate din pedeapsă având în vedere recursul compensatoriu prin care se scad șase zile la fiecare lună executată”, a explicat avocatul Cosmin Bolosin pentru expressdebanat.ro în ce condiții se acceptă eliberarea condiționată.