NEWS ALERT. Torma, readus în lupta pentru Primăria Moldova Nouă! „Au fost abuzuri!” (UPDATE)

Eliminat de pe buletinele de vot după o decizie a Tribunalului Caraș-Severin și alte câteva ale Biroului Electoral de Circumscripție Moldova Nouă, Adrian Torma are toate șansele să intre într-un final în competiția din 27 septembrie!

Biroul Electoral Județean a dat dreptate în această seară social-democraților care reclamă că Biroul de Circumscripție Moldova Nouă a refuzat, contrar prevederilor legale, să dea o decizie în urma solicitării de complinire a dosarului de candidatură a lui Adrian Torma și a candidaților pentru Consiliul Local din partea alianței electorale PSD – Pro România. Practic, Biroul Electoral din Moldova Nouă e obligat acum de către BEJ să dea o decizie în urma votului din seara de luni, când, majoritatea a decis să accepte completarea dosarului cu cele două semnături care lipsesc. Ale lui Adrian Torma și Toni Novăcescu. Astfel, primarului orașului Moldova Nouă are toate șansele să reintre în competiție pentru încă un mandat.

„Am omis să semnăm un document, dar existau alte dovezi, alte probe că ne-am asumat această alianță. Am spus-o, am semnat chiar în fața judecătorului de la Moldova Nouă. Oameni cu interese ascunse au încercat însă să mă scoată din joc, să mă împiedice să candidez. Au fost abuzuri, pe care le-am atacat în instanță și care nu vor rămâne nepedepsite”, spunea Adrian Torma.

UPDATE, ora 20.15

Biroul Electoral Județean a admis în parte contestația formulată de Adrian Torma și Toni Novăcescu împotriva hotărârii din 26 august a Biroului Electoral de Circumscripție Moldova Nouă, constatând necesitatea emiterii de către biroul de circumscripție respectiv a unei hotărâri aferente ședinței din data de 24, conform celor enunțate în cuprinsul procesului verbal de ședință din aceeași dată. Totodată, Biroul Electoral Județean constată necesitatea indicării motivației de fapt și de drept care stă la baza reluării analizării unei cereri de competență a respectivului birou electoral în ședința din 26, fără ca, în prealabil, să se fi dispus infirmarea soluției dispuse pentru respectiva cerere în ședința din 24 pe baza votului membrilor respectivului birou electoral de circumscripție. Hotărârea BEJ este definitivă. De remarcat și faptul că toți membrii BEJ au votat pentru admiterea contestației lui Adrian Torma împotriva BEC Moldova Nouă!

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!