„Moldova Nouă stă pe un butoi de pulbere! Ion Chisăliţă nu va aduce pace”

Locuitorii din Moldova Nouă sunt spectatorii unui circ politic cum nu s-a mai întâlnit până acum în preajma unor alegeri locale. Cu un primar în funcție care își cere dreptul de a participa în bătălia electorală, cu politicieni care până mai ieri nu erau interesați deloc de soarta orașului Moldova Nouă, dar care nu se știe de ce s-au răzgândit și vor cere votul de încredere locuitorilor pentru următorii patru ani, lucrurile au ieșit din limitele normalului, fapt care îl determină pe liderul Partidului Verde să caracterizeze toată situația drept un butoi cu pulbere, gata să explodeze.

Analizând șirul întâmplărilor din ultima perioadă, președintele verzilor din Moldova Nouă consideră că politica le-ar fi sucit mințile celor angrenați în viitoarea luptă care va decide conducătorii orașului pentru următorii ani. Ducerea lucrurilor la extrem, spune politicianul, nu va atrage niciodată liniștea și pacea de care locuitorii de la Dunăre au nevoie și chiar dacă este unul dintre candidații care tânjește după scaunul de edil-șef, Eugen Băleanu dezaprobă lipsa echidistanței în această competiție.

„Moldova Nouă are nevoie de liniște, pace, pentru că ura și dușmănia au fost generalizate la un nivel atât de mare, încât astăzi orașul stă pe un butoi de pulbere. Trebuie să revenim la normalitate, avem nevoie de liniște și de pace între noi. Nu putem să ne mai dușmănim pentru nenorocita asta de politică, lucru pe care ar trebui să-l înțeleagă toată lumea”, a punctat Eugen Băleanu.

În contextul în care actualul primar, Adrian Torma, va fi eliminat din schemă, președintele Partidului Verde este de părere că nici contracandidatul său, Ion Chisăliță, nu are capacitatea de a aduce orașului liniștea de care are nevoie și asta tocmai din cauza faptului că nimeni din competitorii înscriși pentru bătălia din 27 septembrie nu a avut curajul să pună frână politicii cultivate în ultima perioadă, cu atât mai mult a celei din ultimele zile:

„Ion Chisăliță nu va aduce pace. Va genera în continuare dușmănie pentru că așa e în Boșneag, așa e în oraș. Asta a fost politica cultivată până acum. O politică dușmănoasă pe modelul: «nu ești cu mine, ești împotriva mea, nu votezi cu mine, ești dușmanul meu». În ceea ce mă privește nu vreau să fiu părtaș la așa ceva. Astfel de politici pe mine mă depășesc. Eu nu am de gând să plec la luptă cultivând ura și dușmănia”, a mai ținut să sublinieze preşedintele Partidului Verde din Moldova Nouă.

(E)