NEWS ALERT. Spitalul Județean de Urgență Reșița, fără reactivi!

O situație gravă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița a ieșit astăzi la iveală în timpul ședinței de Consiliu Județean Caraș-Severin. A fost necesară alocarea de urgență a unei sume de bani pentru ca unitatea medicală să poată achiziționa reactivi! Ba mai mult, spitalul a fost la un pas de a rămâne și fără aparatul de laborator!

Analizele medicale, deloc puține, care se efectuează la Spitalul Județean de Urgență Reșița, necesită implicit reactivi, pentru a se putea emite un diagnostic. Aceiași reactivi joacă un rol important și în rezultatele testelor PCR, în contextul pandemiei de COVID-19.

Din acest motiv, unitatea medicală a transmis o adresă Consiliului Județean Caraș-Severin prin care anunță această situație deosebit de gravă: din cauza incapacității de plată și a arieratelor care au ajuns la un nivel destul de mare, după cum a declarat secretarul Darian Ciobanu, s-a sistat furnizarea de reactivi. Un lucru extrem de grav, fiind practic stopată diagnoza! „Astfel, este nevoie de un amendament și alocarea a 250.000 de lei pentru plata arieratelor și deblocarea situației.”, a mai spus secretarul județului.

leader board 728 x 90 px

În ședință a intervenit și directorul medical al spitalului, Cosmin Librimir: „Pe lângă acești reactivi, ne-au amenințat că ne iau aparatul de laborator, de asta am fost atât de disperați.”

Consilierul PSD Gabriela Stuparu, care a avut recent un membru al familiei internat în spital la Reșița, a reacționat: „Am putut să percep în mod direct problemele spitalelor reșițene. Chiar sunt grave! De aceste aparate depind viețile omenești.”