NEWS ALERT. Spitalul din Caransebeș, în prima linie în lupta cu boala COVID-19!

Unitatea medicală din Caransebeș va fi singura din județul Caraș-Severin care va trata pacienții cu coronavirus, fiind singurul spital suport Tip II cu secție de ATI. Spitalul Județean de Urgență Reșița se alătură celor din țară care au fost excluse din această schemă pentru a departaja pacienții cu alte boli de cei cu coronavirus. 

În urma unei videoconferințe cu managerii spitalelor la Prefectura Caraș-Severin, Caransebeșul a fost ales să trateze pacienții infectați cu COVID-19, ne menționează managerul Adrian Cican:

După părerea mea, această măsură despre care vom afla mai multe joi, 26 martie, este una într-o primă etapă, dar toate spitalele din județ vor fi implicate. Noi vom prelua pe paturile de la Infecțioase, la Pneumologie și la ATI și ce mai extindem 16 paturi și atât. Noi avem peste 380 de paturi, însă nu va mai fi nimeni în spital internat de alte boli. Am purtat discuții cu managerul spitalului din Oțelu Roșu care a văzut situația de ansamblu, este clar că toate cazurile de pe Valea Bistrei va încerca să le trateze la Oțelu și cele mai grave le va direcționa către Reșița. Acum suntem toți în aceeași echipă, nu mai există că nu putem ajuta. Am vorbit cu primarul de la Moldova Nouă, care spune că la spital are doi medici pe ATI și pe unul îl va delega pentru două luni la Caransebeș, deci trebuie să colaborăm și să ne ajutăm cum putem”, ne-a declarat Adrian Cican.

Managerul spitalului a menționat că are promisiuni de la premierul Ludovic Orban că se vor debloca conturile spitalului din Caransebeș pentru a putea face achizițiile în regim de urgență, iar Ministerul Sănătății așteaptă de la conducerea spitalului lista cu necesarul de materiale și aparatură de maximă urgență.