NEWS ALERT. Șoc la Moldova Nouă! Primarul Torma și-a anunțat demisia!

Edilul liberal al orașului de la Dunăre e gata să renunțe la mandat după ceva mai mult de un an de la momentul în care a furnizat poate cea mai mare surpriză la alegerile locale!

Dezamăgit din mai multe puncte de vedere, Adrian Torma pare decis să renunțe la administrația publică, dar și la viața politică. Se pare că încă nu sunt pregătit pentru această clasă politică și pot face prin abordare mea mai mult rău decât bine orașului meu. Și pentru că nu sunt un om mânat de orgoliul personal, nu sunt împins de mândrie, încercând să rămân rațional și obiectiv, după un an și câteva zile de mandat, am de gând să renunț”, a afirmat Torma.

Se pare că pentru edilul de la malul Dunării picătura care a umplut paharul a fost ceremonia de învestire a fostului primar Matei Lupu în funcția de prefect, nimeni altul decât principalul contracandidat al lui Torma la alegerile din vară. Deși acesta din urmă și-a exprimat ieri speranța că va reuși să pună bazele unor proiecte importante cu sprijin din partea noului prefect, acum Adrian Torma cataloghează ceremonia de ieri drept un teatru ieftin. „Ieri am avut ocazia să particip la un eveniment trist, nu doar pentru mine, ci și pentru viitorul acestei țări. Ieri, la evenimentul de investitură a noului Prefect, am asistat la o piesă de teatru falsă, la o atitudine obedientă a unor personaje care conduc destinele județului sau beneficiază de votul dumneavoastră”.

Primarul din Clisură vorbește despre ceremonia de ieri ca despre un eveniment penibil, în care ar fi fost redus la tăcere de secretarul de stat Mihai Dan Chirică. „Toți vorbitorii au făcut politică, lăudând marele partid, marii lideri sau programul PNDL și în momentul în care am solicitat să am un mesaj, mi s-a tăiat microfonul că fac politică într-un mod comparabil cu Coreea de Nord și temutul lor lider Kim Il Sung… penibilul se vedea în ochii celor peste 100 de invitați și în special în ochii unui om care și-a văzut copilul decapitat din cea mai înaltă funcție deținută de un cărășean, cea de Prim-Ministru. Eu, primarul unui oraș, ales de către cetățeni, am fost pus cu botul pe labe de un Secretar de Stat numit în această funcție de către oameni care, din păcate, nu înțeleg că trebuie respectat votul cetățenilor”.

Atacurile îl au ca țintă și pe Matei Lupu, care, în opinia lui Adrian Torma, ar fi încercat să impresioneze auditoriul prin enumerarea unor realizări mincinoase din cei 12 ani în care a îndeplinit funcția de primar. „Cel mai grav, am văzut un Prefect care la un moment dat s-a sufocat de minciunile enumerate, legat de rezultatele mărețe avute în cei 12 ani de mandat în funcția de Primar al orașului Moldova Nouă, un Prefect care este așa cum a spus, chiar el, un simplu ucenic al domnului Popescu, președintele Federației Sindicatului Miner, și la dispoziția unui grup de indivizi care l-au numit în această funcție”.

Ba mai mult, încă primarul Torma vorbește despre amenințări pe care le-a primit din partea unui om cu greutate în politică, mai precis, un parlamentar. „Astăzi am fost amenințat, voalat de către un parlamentar, care pe lângă formalitățile unui discurs de lemn, i-a urat noului perfect, citez «Matei, anul trecut, la alegerile locale, ai pierdut o luptă, dar vei câștiga războiul». Nu am înțeles, a pierdut lupta cu mine?! Și pe față i-a urat că-și va lua revanșa și că știe el asta. Deci votul cetățenilor nu a contat în aceasta competiție”.

Se pare că dezamăgirea lui Adrian Torma este legată de mediul politic și administrativ în care a intrat în urmă cu un an, acesta punând la îndoială corectitudinea motivului pentru care i-au fost respinse toate cele 24 de proiecte în valoare de 28.000.000 de euro pe care le-a depus prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Moldova Nouă a fost, de altfel, singurul oraș din Caraș-Severin căruia Ministerul Dezvoltării nu i-a aprobat spre finanțare niciun proiect.

„Cu siguranță am făcut și greșeli, iar cei cărora le-am greșit, am puterea să le cer scuze. Mi-aș dori ca pe viitor, primarul pe care îl veți alege să fie mult mai puternic și abil decât mine și poate ceea ce în suflet eu mi-am dorit și nu am reușit, el, împreună cu dvs. să reușească să pună în aplicare!”, așa își încheie primarul Adrian Torma mesajul postat pe pagina sa de Facebook, cea pe care, de-a lungul mandatului, a utilizat-o frecvent pentru a transmite informații administrative, dar și pentru a facilita relaționarea cu cetățenii pe care îi reprezintă.