NEWS ALERT. Se repetă votul pentru desemnarea noului viceprimar al Caransebeșului! Degeaba! (UPDATE)

În absența singurului reprezentant al PMP în Consiliul Local Caransebeș, care ar fi avut rol hotărâtor, liderul Pro România, Bebe Pasere, și liberala Andra Pleșa au primit același număr de voturi  în competiția pentru desemnarea viceprimarului municipiului pentru următorii patru ani!

Ședința extraordinară a Consiliului Local Caransebeș de astăzi a început cu o pauză de 15 minute, timp în care consilierii locali PSD și Pro România s-au lămurit că Ordonanța Guvernului Orban obligă la învestirea consilierilor supleanți pe listele PNL înainte de supunerea la vot a vreunui proiect de hotărâre. Primarul Felix Borcean a propus imediat după întoarcerea din pauză ca aleșii PNL, șase la număr, să depună jurământul și să completeze Consiliul Local și abia apoi să dezbată celelalte proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi. Cel mai important fiind alegerea viceprimarului Caransebeșului pentru următorii patru ani. Miza uriașă s-a văzut încă din momentul stabilirii componenței comisiei de numărare a voturilor, consilierii locali având nevoie de minute bune pentru a se pune de acord.

Pentru funcția de viceprimar, primarul Felix Borcean a nominalizat primul: Bebe Pasere! De la Pro România. Liberalii, prin vocea lui Cristian Dragomir, au propus-o pe Andra Pleșa. Ambii au primit câte nouă voturi. Fiind vorba despre balotaj, s-a luat o pauză pentru negocieri de ultimă oră. Apoi se trece din nou la vot.

UPDATE, ora 14.55

Repetarea votului nu a schimbat nimic. Caransebeșul rămâne astfel fără viceprimar. Cel puțin până joi, la ora 16.00, când primarul Borcean a convocat din nou Consiliul Local.

 

 

Rămâi pe expressdebanat.ro!