NEWS ALERT. Se prelungește carantina în Timișoara! Decizia – asumată de Raed Arafat și Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au intervenit asupra deciziei Comitetului Județean de Urgență Timiș privind ieșirea din carantină a municipiului Timișoara și a comunelor din jur. Cei doi l-au contrazis astfel și pe președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, cel care susținea că prelungirea măsurii de carantinare este nedreaptă. 

„În CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a punerii în carantină a Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creștere”, era mesajul lui Alin Nica postat aseară, după anunțul că măsura carantinării va fi anulată din cauza lipsei voturilor necesare.

Nu la fel de nedreaptă este această măsură și pentru decidenții din Guvernul României. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, în urmă cu puțin timp, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI.

leader board 728 x 90 px

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmitere a SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, pentru municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița”, transmit reprezentanții GCS.

Carantina impusă de la nivel central are aplicabilitate imediată, de la ora 00.00.

„Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.

CITEȘTE ȘI: Timișoara și localitățile periurbane ies din carantină. Decizia CJSU