NEWS ALERT. Rețea de trafic de persoane destructurată de DIICOT în Caraș-Severin! Proxenetism agravat în Franța! [FOTO] [UPDATE]

Ofițerii și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin au descins în această dimineață în 12 locații din Oravița, Moldova Nouă și Jimbolia!

Perchezițiile vizează membrii unui grup infracțional organizat specializat în traficul de carne vie. În momentul de față, descinderile sunt în plină desfășurare. Procurorii au obținut mandate de aducere pentru mai multe persoane.

UPDATE, ora 8.05

leader board 728 x 90 px

Obiectul cauzei îl constituie un grup infracțional implicat în activități de trafic de persoane și proxenetism agravat care acționa pe teritoriul Franței, a precizat pentru Express de Banat, Cecilia Dăneț, purtător de cuvânt al Poliției din Caraș-Severin.

UPDATE, ora 8.10

Una dintre locațiile percheziționate la această oră este un adevărat palat țigănesc din Oravița, semn că activitățile infracționale din sfera proxenetismului agravat comise la Paris au adus câștiguri fabuloase.

descinderi oravita 2

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673727052991″]

UPDATE, ora 10.40

În urma celor 12 percheziții de astăzi, 13 persoane au fost ridicate și duse la audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin. Toate cele 13 persoane sunt din Oravița și Moldova Nouă. „Procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au efectuat activități în baza unei cereri de asistență juridică internațională emisă într-o cauză instrumentată de către autorităţile judiciare din Lyon, Franţa. În cauză au fost identificate un număr de 13 persoane de pe raza județului Caraș-Severin a căror activitate infracțională a constat în racolarea şi traficarea din Franţa în România a unor persoane de sex feminin care se prostituau în diferite zone, membrii grupului asigurând logistica şi gestionarea afacerii, existând situații în care aceștia își impuneau regulile prin folosirea violenței”, se arată în comunicatul DIICOT.

UPDATE, ora 12.30

Pe numele a șase dintre persoanele vizitate astăzi de mascați au fost emise mandate europene de arestare, astfel că ele vor lua drumul Franței. La Lyon au fost făcute concomitent percheziții la membrii grupării infracționale care activau pe pământ francez. În palatele țigănești din Oravița, oamenii legii au descoperit astăzi sume mari de bani și arme albe, săbii și cuțite.

UPDATE, ora 15.30

În cele din urmă, șapte persoane vor fi anchetate de autoritățile din Franța. În plus, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin confirmă că au fost ridicate mai multe înscrisuri, sume de bani și arme albe. „Înscrisuri, sume de bani și arme albe au fost ridicate în urma celor 12 percheziții efectuate astăzi de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Caraș-Severin. Autoritățile din Franța au emis șapte mandate europene de arestare”.

arme albe