NEWS ALERT. Reșița, pe lista neagră! Dezinfecții cu apă chioară la Spitalul Județean de Urgență!

Ministerul Sănătății a dat publicității lista cu spitalele unde rezultatele probelor preluate sunt neconforme. Spitalul Județean de Urgență din Reșița este și el pe lista neagră a ministerului!

Ministerul Sănătății a dat publicității astăzi un comunicat de presă prin care transmite o listă cu spitalele cu probleme, mai exact, lista unităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.
”Pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma”, transmite biroul de presă al Ministerului Sănătății.
Contactat, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița a declarat că ar fi vorba de trei produse cu probleme, iar probele au fost recoltate atât de către Departamentul de infecții nozocomiale al spitalului, cât și de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin. ”Am scos din uz cele trei produse de dezinfectare cu probleme, aceeași recomandare venind și de la Direcția de Sănătate Publică. Pe viitor ne vom orienta spre alte produse la achiziție”, a spus dr. Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, pentru expressdebanat.ro.