Patronul de la Bamboo a ajuns iar în arest!

explo 1000x200

Cătălin Radu va fi judecat pentru ultraj contra bunelor moravuri în stare de arest preventiv după ce, la un moment dat, instanţa îl lăsase în libertate.

Arestat preventiv la începutul lunii aprilie a anului trecut de Judecătoria Reşiţa pentru că a bătut un tânăr într-o sală de sport, Cătălin Radu a fost pus în libertate după numai două săptămâni de Tribunalul Caraş-Severin, cu interdicţia de a părăsi oraşul şi o serie de alte restricţii.  Patronului de la Bambbo i s-a pus în vedere să se prezinte la organul de urmărire penală sau instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de instanţă, respectiv poliţia localităţii de domiciliu – Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Reşiţa, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei care a dispus măsura, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme, să nu se deplaseze la anumite spectacole sportive ori culturale, precum şi în orice alte locuri publice de genul baruri-restaurante, cluburi, săli de sport, să nu se apropie de persoana vătămată, membrii familiei acesteia, martori, experţi şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect.

După încercări repetate, Cătălin Radu i-a convins pe magistraţii cărăşeni să ia faţă de el o măsură preventivă mai blândă. În 19 noiembrie 2013, Tribunalul Caraş-Severin a dispus: „modificarea controlului judiciar în sensul că inculpatul să nu depăşească limita teritorială a ţării, fără încuviinţarea instanţei”. Instanţa a menţinut însă restul dispoziţiilor. Două zile mai târziu, Cătălin Radu a primit de la Poliţia Locală un Proces-verbal prin care i se aduce la cunoştinţă faptul că nu are voie să părăsească ţara şi totodată i se aduce la cunoştinţă că trebuie să respecte mai multe restricţii. Cum în documentul respectiv nu se mai face niciun fel de referire la „spectacole sportive ori culturale, precum şi în orice alte locuri publice de genul baruri-restaurante, cluburi, săli de sport”, aşa cum dispusese instanţa, patronul de la Bambbo a început să frecventeze din nou o sală de fitness din oraş, să iasă în localuri şi discoteci, în special din Timişoara, dar şi în cele pe care le deţine în Reşiţa. Nu s-a ascuns de nimeni, ba chiar a postat pe reţelele de socializare fotografii din toate aceste locuri. Procurorul a solicitat instanţei revocarea eliberării condiţionate, cu alte cuvinte, arestarea preventivă a acestuia, dar nu pentru că ar fi mers în discoteci, aşa cum a crezut Cătălin Radu, ci pentru că nu s-a mai prezentat la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa.

„Eu am respectat cu stricteţe toate cele impuse de către instanţă. Nu am fost în niciun local, în niciun club până în momentul în care mi-a fost modificat controlul judiciar. După ce am primit acel proces verbal de la Poliţie şi l-am întrebat pe poliţiştul care mi l-a înmânat despre interdicţia de a frecventa astfel de locuri şi am primit asigurări de la el că pot merge liniştit oriunde, am ieşit în restaurante şi cluburi şi nu am ascuns acest lucru. Dacă aş fi ştiut că în continuare nu am voie, nu aş fi făcut asta. Mie mi s-a comunicat cu totul şi cu totul altceva”, a explicat Cătălin Radu cu o zi înainte de a ajunge din nou în instanţă. Acesta era convins că va fi arestat încă de ieri, lucru care s-a şi întâmplat. Radu are varianta recursului, dar cel mai probabil va declara calea de atac în termenul legal de 24 de ore, timp în care va intra în vigoare noul Cod Penal, mult mai permisiv şi care îl poate ajuta să se bucure mai repede de libertate.

banner 970 x 250