NEWS ALERT/FOTO/VIDEO: Ministrul Apărării a aterizat cu elicopterul la Berzovia. Evaluează pagubele ultimelor inundații!

Mircea Dușa se află în momentul de față în comuna cărășeană pentru a analiza la fața locului pagubele produse de inundații. La fel ca acum trei zile, vizita sa a fost neanunțată.

Oficialul de centru a stat de vorbă cu primarul comunei Berzovia, Aurel Luca, dar și cu prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

„N-am avut peste noapte probleme deosebite. Sperăm ca în această zi să normalizăm situația din toate cele trei județe care au fost afectate. Am consultat specialiștii de dimineață, se pare că urmează un val de caniculă, precipitațiile se restrâng și apele se retrag. Nu mai există pericolul inundații”, a spus ministrul Apărării.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646089884814″]

„Cei de la Ape m-au informat că pe versanții din Caraș debitele sunt în scădere. Vom începe cu specialiștii evaluarea pagubelor pentru a putea sprijini populația în înlăturarea efectelor produse de inundații”, a adăugat ministrul Apărării la Berzovia.

Precizăm că aseară riscul producerii unei puternice viituri a fost extrem de mare în localitatea vizitată astăzi de Dușa. Mai multe persoane și-au părăsit casele și au plecat la rude, iar jandarmii cărășeni au păzit întreaga noapte digul înălțat cu saci peste zi. Potrivit raportării ISU Semenic din această dimineață, pericolul a trecut, iar oamenii se pot reîntoarce la casele lor.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT/FOTO/VIDEO: Peste 20 de localități sunt afectate de puhoiul de apă. Sute de locuitori au rămas în întuneric!

În urma vizitei de la Berzovia, Mircea Dușa a plecat și în celelalte zone afectate de inundații.  Prima oprire a fost la Gătaia, acolo unde sute de oameni au fost evacuați peste noapte, iar situația este critică și la această oră.