NEWS ALERT. Marcel Vela, trimisul României la Haga, în lupta împotriva criminalității grave și actelor de terorism!

Fostul ministru al Afacerilor Interne, cărășeanul Marcel Vela, a fost propus de președintele PNL, Ludovic Orban, pentru a conduce delegația țării noastre la Europol!

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a dezvăluit care sunt numirile făcute de PNL la comisiile din Parlament, dar și în organismele internaționale. Potrivit acestuia, Marcel Vela este propus ca preşedinte al Delegaţiei române la Europol, agenție cu sediul la Haga, care sprijină statele membre UE în lupta lor împotriva criminalității grave și a actelor de terorism comise la nivel internațional. Rețelele infracționale și teroriste de mare anvergură reprezintă o amenințare semnificativă la adresa securității interne a Uniunii și sunt în mereu în colimatorul Europol. Terorismul, traficul de droguri și activitățile de spălare de bani la nivel international, frauda organizată, falsificarea monedei euro, introducerea ilegală de personae, criminalitatea informatică și traficul de ființe umane vor fi printre punctele de interes pentru Marcel Vela.

„În privinţa comisiilor permanente, pentru Comisia de control al SRI am votat candidatura domnului senator Cristian Chirteş, iar în ceea ce priveşte Comisia comună a Parlamentului României şi a Parlamentului Republicii Moldova pentru integrare europeană am votat să susţinem candidatura domnului deputat Daniel Gheorghe”, a mai declarat Ludovic Orban.

Conducerea Parlamentului va discuta astăzi constituirea comisiilor permanente ale Camerei şi Senatului şi a delegaţiilor Parlamentului României la diferite organizaţii internaţionale. Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească miercuri în şedinţă comună.