NEWS ALERT. Izolați la domiciliu după ce au fugit din Italia de teama coronavirusului!

O familie din Maciova, cu un copil de trei ani, venită din Italia, dintr-o zonă adiacentă unui focar de coronavirus, a fost deja izolată la domiciliu, iar alți trei adulți sunt la această oră evaluați de urgență la spitalul din Caransebeș pentru a se confirma sau nu prezența virusului ucigaș. 

Managerul Adrian Cican spune că oamenii nu trebuie să intre în panică, pentru că deocamdată nu există suspiciunea de coronavirus. Cel puțin, nu în cazul familiei din Maciova. Conducerea spitalului, prin personalul medical de la Compartimentul de Urgențe, cooronat de către medicul Ioan Marian Cotoșpan, a izolat imediat familia. După care li s-a recoltat sânge pentru analize, membrii familiei au fost transportați cu o ambulanță în satul Maciova, comuna Constantin Daicoviciu, la domiciliu, unde vor rămâne în carantină până la aflarea rezultatelor analizelor de sânge.

Rudele și vecinii din Maciova s-au panicat la venirea pacienților cu ambulanța, dar manaherul Cican insistă pentru calmarea spiritelor, deoarece nu există niciun motiv de îngrijorare deocamdată. „Familia din Maciova nu vine din vreuna din cele 11 carantinate, ci din apropierea uneia dintre ele. În momentul acesta nu sunt asimptomatice, nu prezintă simptome, nu au febră, nu tușesc. Se merge spre izolare la domiciliu. S-a mai prezentat o persoană la spital care vine din Lombardia, însă nu din imediata apropiere a focarului. Se efectuează și pentru el procedura de izolare la domiciliu. Mai avem încă doi pacienți adulți care așteaptă la rând, tot din Italia, nu din zona carantinată, pe care trebuie să-i evaluăm. Au intrat în țară pe la Nădlac plecând din Italia de frica virusului. Eu au intrat duminică în țară!”, ne-a precizat managerul Adrian Cican.

De menționat că la Compartimentul de Primiri Urgențe s-a amenajat un izolator pentru cazurile în care există suspiciuni de Coronavirus.