Invitații la mărțișoare comestibile sau la mărțișoare din săpun natural la Târgul de la Caransebeș

Charles Dickens spunea că „primăvara e acea perioadă a anului când la soare e vară, iar la umbră e frig”.  La început de primăvară Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș organizează Târgul Mărțișorului.

Artizani din zona Caransebeșului expun în aceste zile cele mai frumoase mărțișoare și ornamente. Mărţişorul este cunoscut şi ca „funia anului”, despre care se spune că adună laolaltă săptămânile şi lunile în cele două anotimpuri străvechi ale calendarului popular: vara şi iarna, simbolizate de şnurul bicolor.

Instituția noastră păstrează tradiția și deschide astăzi a X-a ediție a Târgului de Mărțișor, ocazie cu care cei interesați de un cadou pentru cei dragi pot achiziționa tot felul de produse, de la mărțișoare până la flori, ornamente și produse din săpun natural, toate lucrate manual, sau mărțișoare comestibile, din biscuiți.”, ne-a menționat directorul instituției de cultură, dr. Dacian Rancu.

Târgul de mărțișor este deschis până vineri, 28 februarie, la ora 18.00 și se află în sala de expoziții de la parterul muzeului caransebeșean.