UPDATE. Iova candidează, dar nu pentru PNL! Cum comentează Marcel Vela decizia?

Speculațiile din ultimele zile privind candidatura vicepreședintelui Consiliului Județean, Ilie Iova, la Primăria Caransebeș, dar nu din partea PNL, ci a altui partid, cel mai probabil PSD, au fost confirmate astăzi!

Vreau să clarific niște lucruri care au cam luat-o razna!”, a spus Iova înainte de toate, recunoscând într-un fel că în PNL cam fiecare face ce-l taie capul și că nu se mai respectă nicio disciplină de partid.

„Începând de luni, 7 martie, am luat decizia de a-mi retrage candidatura din partea PNL la toate cele trei funcții: de primar al municipiului Caransebeș, de consilier local și consilier județean. Practic, nu mai doresc să candidez la niciuna dintre aceste funcții din partea PNL. Marți am demisionat și din funcția de secretar general al PNL Caraș-Severin. La președinția Consiliului Județean este obligatoriu să candideze președintele partidului. Funcția de președinte al CJ este eminamente politică, mai ales acum, după noua lege. Oricare președinte al oricărui partid a fost ales cu majoritatea celor din adunarea generală a partidului respectiv, tot politic. Totuși, liderii politici ai partidelor nu-și asumă candidatura la președinția Consiliului Județean. În Caraș-Severin e o situație atipică. Mi-a dat de gândit, pentru că în aproape toate celelalte județe șefii partidelor candidează. Doamna Alina Gorghiu cunoaște situația de la Caraș-Severin. Eu nu doresc să încurc programul de alegeri al nimănui”, a declarat Iova, confirmând cu certitudine că va candida pentru Primăria municipiului Caransebeș.

Iova a lăsat să se înțeleagă faptul că nu ar fi deloc surprins ca PNL Caraș-Severin să-i retragă sprijinul politic și, în consecință, să rămână fără fotoliul de vicepreședinte al Consiliului Județean, în ciuda faptului că până la alegerile locale mai e atât de puțin timp.

UPDATE. Ce spune copreședintele PNL?

 În urmă cu puțin timp, Marcel Vela a comentat pentru Express de Banat decizia lui Ilie Iova.

“Rămâne prietenul meu, îi respect decizia de divorț și, odată cu anunțul său oficial de astăzi de a candida ca membru al altui partid, am luat act că jucăm în echipe diferite!”, a afirmat copreședintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, pentru Express de Banat.