NEWS ALERT. Infractorul Chebuțiu se duce în câteva ore în pușcărie! Pentru cel puțin cinci ani!

Foștii manageri ai UCM Reșița, oamenii judecați pentru devalizarea uzinei care a făcut municipiul de pe Bârzava cunoscut peste tot în lume, au primit sentința definitivă într-un alt dosar. În cel în care au încercat să țepuiască alături de libanezul Said Baaklini și alte persoane bugetul de stat cu fabuloasa sumă de 60 de milioane de euro!

Curtea de Apel București a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de apelantul-inculpat Said Baaklini împotriva Sentinţei penale  din decembrie 2013 a Judecătoriei Sectorului I, astfel că a desfiinţat în parte sentinţa instanței de fond. Numai cu privire la inculpaţii Baaklini şi Bogatu, însă! Curtea a respins, ca nefondate, apelurile declarate de apelanţii-inculpaţi Adrian Chebuţiu şi Coriolan-Adrian Preda, astfel că foștii manageri de la UCMR rămân cu condamnările de cinci ani de pușcărie fiecare. De data aceasta, sentința este definitivă și irevocabilă, ceea ce înseamnă că ambii inculpați vor fi încarcerați în doar câteva ore.

După rejudecare, libanezul Said Baaklini a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la stabilirea, cu rea-credinţă, de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau de restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidate, respectiv asociere în vederea săvârşirii infracţiunii, la 4 ani şi jumătate de închisoare! „Cu privire la inculpatul Eugen Bogatu, înlătură aplicarea dispoziţiilor art.86/1 din vechiul Cod penal şi ale art.71, alin.5 din vechiul Cod penal, privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor principală şi accesorie, astfel că pedeapsa rezultantă de doi ani şi șase luni închisoare se execută în regim de detenţie”, a mai dispus astăzi Curtea de Apel București.