NEWS ALERT. Elevii unui liceu din Timișoara au fost evacuați! [UPDATE]

Alarma s-a dat în urmă cu puțin timp la unul dintre cele mai importante licee din Timișoara. Copiii au ieșit de urgență din clădire, existând pericol de intoxicare.

Pompierii militari au fost chemați de urgență, la ora 10.20, la Liceul „C.D. Loga” din Timișoara, după ce s-a sesizat miros puternic de gaz. „La fața locului s-au deplasat din partea ISU echipajele CBRN, ambulanță SMURD B, o autospecială de stingere”, transmit pompierii timișeni.

Elevii unei clase au fost evacuați și nu există persoane intoxicate. „Clădirea nu este racordată la rețeaua de gaz. Momentan, măsurătorile nu indică prezența gazelor sau substanțelor toxice”, mai spun pompierii.

Rămâne de văzut care este cauza incidentului din această dimineață și ce măsuri se vor lua în continuare după verificarea în detaliu a clădirii.

UPDATE, ora 11.15

Copiii au fost reintroduși în clase. „Deși nu exista racord la gaz în unitate, s-a simțit un miros pregnant de gaz! Atât în săli, coridoare, cât și în curtea școlii. Probabil mirosul venea dinspre exterior! Delgaz Grid e la fața locului. Din primele măsurători efectuate nu s-au depistat scăpări de gaze”, transmite Aura Danielescu, inspector școlar general al ISJ Timiș. „Școala nu are niciun racord la rețeaua de distribuție gaze naturale. Clădirea școlii este încălzită cu agent termic de la sistemul centralizat al municipiului Timișoara. În prezent se efectuează măsurători și detecție stradală cu echipele Delgaz Grid și CBRN”, spun și pompierii timișeni.