NEWS ALERT. Doi bărbați dispăruți de 12 ore în pădurile din Semenic! [UPDATE 2]

Plecați la cules de ciuperci, doi reșițeni s-au pierdut de ieri în ceața deasă de pe Semenic! Autoritățile sunt în alertă, temperaturile fiind negative noaptea trecută!

O femeie din Reșița a alertat aseară, în jurul orei 21.00, salvamontiștii cărășeni cu privire la faptul că soțul său, în vârstă de 44 de ani, împreună cu un alt bărbat, au plecat la cules de ciuperci pe Semenic și că nu mai reușește să ia legătura cu aceștia. Conform procedurilor în astfel de cazuri, a sunat și la 112. Jandarmii montani s-au pus imediat în mișcare, au găsit mașina cu care s-au deplasat pe munte cei doi bărbați, dar nici urmă de aceștia. Ceața deasă îngreunează operațiunile de căutare, iar temperaturile negative de noaptea trecută și foarte scăzute din această dimineața pot complica și mai mult situația celor doi, mai ales în condițiile în care unul dintre ei nu era echipat tocmai corespunzător pentru astfel de condiții meteo.

„Începând din această dimineață participăm alături de jandarmii montani la operațiunile de căutare a celor doi bărbați. Într-adevăr, e o ceață foarte deasă pe munte, în zona unde s-ar fi rătăcit nu există semnal la telefonul mobil, iar aria de căutare e foarte mare. Am luat legătura și cu Romsilva, poate apar pe raza vreunui ocol silvic sau poate sunt observați de personalul silvic”, ne-a precizat Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin.

Ora 13.45

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin a fost sesizat în data de 07 noiembrie a.c., ora 21.19, despre faptul că doi bărbați în vârstă de 44 şi 49 ani, domiciliați în mun. Reșița, au plecat în dimineața zilei, în masivul Semenic, pentru a culege bureți. În urma apelului primit jandarmii montani au început deplasarea spre locul indicat unde au găsit autoturismul cu care cei doi bărbați s-au deplasat pe Platoul Semenic. Din cauza condițiilor atmosferice, ceață densă, căutările au fost întrerupte, fiind reluate azi, 08 noiembrie a.c., ora 09.30. La aceste activități de căutare participă personal din cadrul Postului de Jandarmi Montan Văliug, a Poliției Caraş-Severin, Salvamont Caraş-Severin, ISU Caraș-Severin şi rangeri”, ne-a declarat plt. major Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin.

UPDATE, ora 17.15

Cei doi bărbați care s-au rătăcit aseară pe Semenic sunt teferi, ei fiind localizați.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!