Fotografi din 23 de țări expun în premieră la Reșița

Reșița găzduiește, pentru prima dată, Salonul Internațional de Artă Fotografică, eveniment care se desfășoară cu sprijinul Primăriei Reșița și sub patronajul asociațiilor de artă fotografică Global Photographic, Image Colleague Society, Asociația Artiștilor Fotografi din România și Societatea Română de Artă Fotografică.

Salonul are programat în cadrul său și un concurs organizat de Foto Clubul Banatul Montan, concurs la care au fost înscrise 576 de fotografii de către 72 de autori. Autorii sunt originari din 23 de țări, respectiv România, Grecia, Malaezia, Rusia, Cipru, Olanda, Canada, Portugalia, Danemarca, Germania, Lituania, Spania, Austria, Moldova, Bangladesh, India, Ungaria, SUA, Irak, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia și Iran. Salonul a fost organizat sub două secțiuni: color – general și alb negru – general. Un autor a putut înscrie maximum patru fotografii la fiecare secțiune.

Evenimentul – vernisaj se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița și își va deschide porțile pe 19 noiembrie, de la ora 18.00. Fotografiile expuse vor putea fi vizionate până la finalul lunii noiembrie, între orele 8.00 și 16.00, în aceeași locație.