NEWS ALERT. Descinderi până la miezul nopţii la „greii” din Caransebeş. Evaziune fiscală de peste un milion de euro! (UPDATE)

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au pus din nou ochii pe firmele cărăşene implicate în afaceri murdare.

UPDATE, ora 23.25

Percheziţiile făcute astăzi la unii dintre cei mai importanţi oameni de afaceri caransebeşeni s-au încheiat aproape de miezul nopţii. Undeva după orele 23.00, oamenii legii au părăsit sediul firmei lui Trandafir Rădoia, după ceasuri întregi în care au verificat şi copiat acte contabile. Niciunul dintre afaceriştii vizaţi nu a fost reţinut, ba mai mult, nu s-au luat niciun fel de măsuri preventive. Nu s-au ridicat sume de bani sau alte bunuri, ci doar înscrisuri. „A fost vorba despre un mandat de ridicare de acte, urmărirea penală nu am văzut să fie începută in persono, poate să fie începută in rem, adică pe faptă, dar nu a fost dat niciun mandat de aducere la organul de urmărire penală sau vreo citaţie lăsată la clientul meu”, a declarat pentru expressdebanat.ro avocatul Cosmin Bolosin.

UPDATE, ora 10.55

Cei mai importanţi, dar şi controversaţi oameni de afaceri caransebeşeni sunt vizitaţi la această oră de mascaţi şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Axente Obrejan, zis Arabela, are afaceri în domeniul prelucrării şi industrializării lemnului, e proprietarul aeroportului din Caransebeş şi a deţinut multe din clădirile istorice din Băile Herculane pe care le preluase de la Iosif Armaş. Trandafir Rădoia, zis Firuţ, are o pensiune şi clubul Palace, locul unde se ţin mai toate evenimentele iportante din viaţa oamenilor cu bani din Caransebeş. Ion Bejeriţă (foto) este vicepreşedinte PSD Caraş-Severin, are afaceri cu balastiere şi materiale de construcţii şi e cunoscut ca un tip destul de discret. Toţi trei au intrat în atenţia procurorilor care vorbesc despre un prejudiciu de 5 milioane de lei.

Bejăriță Ion

 

Vizaţi de acţiunea de astăzi sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale de pe raza judeţului suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Procurorii spun că există suspiciuni că în perioada 2009–2014 aceştia ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, cauzându-se un prejudiciu estimat la 5.000.000 lei.

„Procurorii derulează percheziţii simultane în 9 locaţii din judeţul Caraş-Severin. Acţiunea este efectuată cu sprijinul Direcţiei de investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii”, informează Ministerul Public.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro, revenim cu amănunte!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/