NEWS ALERT. Descinderi DIICOT la o grupare specializată în furtul maşinilor de lux! [UPDATE][VIDEO]

Mascaţii cotrobăie în mai multe locaţii din şase judeţe, inclusiv în Caraş-Severin, la persoane despre care procurorii DIICOT au informaţii că se ocupă cu furtul de maşini din vestul Europei!

Colegii de la Pressalert.ro scriu că gruparea avea complici inclusiv printre angajații Registrului Auto Român Timiș. Autoturismele de lux erau introduse în ţară cu documente false sau cu documente ce aparţineau altor maşini, în special avariate. Cu complicitatea celor de la RAR, seriile de identificare erau înlocuite pe maşinile furate, astfel că urma acestora era ştearsă şi ele puteau rula aparent fără niciun fel de problemă. Au fost ridicate de la membrii grupării infracţionale mai multe mașini de lux, printre care BMW X6, Porsche Cayenne, BMW 635 Coupe, BMW X5 şi Mercedes ML.

Acţiunea este desfăşurată de DIICOT Caraș-Severin, împreună cu ofiţeri DGA. La sediul DIICOT Caraş-Severin vor fi conduse mai multe persoane suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, furt, tăinuire, folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, înșelăciune, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, trafic de influență, cumpărare de influență, luare de mită, dare de mită și spălare a banilor.

Ora 14.30

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează 6 percheziții domiciliare pe raza municipiilor București, Timișoara, Reșița și a județului Caraș-Severin. Aceștia aveau în vizor 7 suspecți, care și-au făcut un scop din a fura mașini din Uniunea Europeană, în special din Italia. „Pentru a crea aparența de legalitate, membrii grupării achiziționau documente ale unor autovehicule accidentate, având aceeași marcă și aproximativ aceleași caracteristici cu autovehiculele furate. Ulterior, autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevăzute în actele respective, după care se efectua inspecția RAR, iar autoturismele erau apoi introduse în circuitul civil, fiind înmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, în sensul că autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale căror documente fuseseră folosite de membrii grupului. După înmatriculare, aceste autovehicule erau înstrăinate către diferiți cumpărători de bună credință care plăteau prețul de piață real al autoturismelor respective”, informează DIICOT.

Anchetatorii confirmă informația potrivit căreia gruparea infracțională a beneficiat de sprijinul unor angajați ai RAR Timiș, al căror rol era acela de a ascunde datele tehnice, în cazul unor controale specializate în cadrul instituției, care puteau demonstra că autoturismele erau, în realitate, furate.

Ora 15.30

„Sunt 6 percheziții, în curs de derulare, încă nu s-au terminat. Este vorba despre 7 suspecți pe care îi avem în vedere în special pentru abuz în serviciu, trafic de influență, luare/dare de mită, plus falsificare, uz de fals etc. Sunt cam 16 infracțiuni în total comise de aceste persoane. Mai precis, furau autoturisme de lux, în special din Italia, pe care le aduceau în România și le înmatriculau cu documente false pentru a le pune ulterior în vânzare”, a declarat, pentru Express de Banat, Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Anticorupție.

YouTube video

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/