NEWS ALERT: Alegeri anticipate la Fîrliug! Primarul Borduz, eliberat din funcție!

Prefectul Florența Albu a semnat ordinul prin care mandatul de primar al comunei Fîrliug obținut de Ioan Borduz încetează înainte de termen!

Prefectul solicitase clarificări cu privire la situația primarului Ioan Borduz, iar Direcția pentru Coordonarea Instituției Prefectului din cadrul MAI i-a recomandat să emită ordinul de suspendare. Deși instanța l-a validat pe Ioan Borduz ca primar al comunei Fîrliug, judecătorul a subliniat că este atributul prefectului să emită ordinul de suspendare înainte de termen a mandatului. Florența Albu nu s-a grăbit să emită acel ordin, ci a decis să ceară lămuriri la București. Așa că a scris și a cerut recomandări Direcției pentru Coordonarea Instituției Prefectului din cadrul MAI. Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului, în urma răspunsului primit, prefectul a decis să ceară referatul de suspendare secretarului comunei Fîrliug, referat care a tot întârziat. Cu sau fără referat, soarta lui Borduz era deja pecetluită. Condamnarea la închisoare cu suspendare pe care acesta o are într-un dosar de deturnare de fonduri europene a atras imediat și pierderea calității de primar. La fel cum s-a întâmplat și în mandatul trecut, după decizia Înaltei Curți. Prefectura a trimis deja Primăriei Fîrliug ordinul de încetare a mandatului, primarul Borduz având posibilitatea să atace decizia în instanță.

Plecarea lui Borduz din primărie va duce la organizarea de alegeri locale anticipate pentru funcția de primar la Fîrliug.

Prefectul judeţului Caraş-Severin a emis luni, 25 iulie, ordinul de încetare de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Fîrliug, al domnului Borduz Ioan. Ordinul a fost emis ca urmare a pronunţării de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a Deciziei nr. 18/2015, privind dezlegarea unei chestiuni de drept referitoare la aplicabilitatea dispoziţiilor art. 15 alin.(2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, rămasă definitivă la data de 24.03.2015. Conform legii, atribuţiile vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei – Biroul de Presă al Prefecturii