Nereguli la vot în Timiș. Poliția a întocmit mai multe dosare penale pentru fraudă

Polițiștii timișeni au întocmit, astăzi, trei dosare penale în care sunt cercetate posibile fraude în legătură cu procesul electoral. Ei au împărțit și amenzi de peste cinci mii de lei pentru alte nereguli sesizate. 

De la Sânnicolau Mare, polițiștii au anunțat că într-o secție din localitatea Comloșu Mare a dispărut o ștampilă de vot. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt. La Variaș, în secția de votare s-a prezentat un alegător care anterior își exercitase dreptul la vot într-o secție din Timișoara. Persoana respectivă este acum cercetată pentru  fraudă la vot și fals în declarații. Iar la Deta, polițiștii anchetează o sesizare potrivit căreia un alegător ar fi primit, la intrarea în cabina de vot, două buletine de vot pentru alegerea primarului, unul dintre acestea fiind deja ștampilat în dreptul unuia dintre candidați. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot.

Potrivit IPJ Timiș, polițiștii au dat și 10 amenzi pentru nereguli în procesul electoral, în valoare de 5.600 de lei.

leader board 728 x 90 px

780 de efective sunt mobilizate la cele 601 secții de votare din Timiș: 477 de poliţişti, 203 jandarmi și 100 de reprezentanţi ISU. 231 de poliţişti asigură ordinea pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Dacă sunt raportate incidente, polițiștii de la secțiile de votare vor fi ajutați de patrulele de intervenţie care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

51 de polițiști fac parte din echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. 149 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Jandarmii asigură desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, dar vor fi prezenți și la transportul buletinelor de vot, după încheierea procesului de votare.