Nerealizările administraţiei Robu, subiect de carte: „Face tot posibilul să transforme Timişoara într-un loc bolnav şi poluat”

explo 1000x200

Daniel Vighi, personalitate a lumii culturale timişorene, intenţionează să scrie o carte despre „dezastrul” administraţiei Robu. Scriitorul este revoltat de faptul că „moştenirea” pe care Robu o lasă timişorenilor constă în betoane şi asfalt, după ce a masacrat iarba, florile şi copacii.

Într-o postare pe Facebook, Daniel Vighi şi-a arătat mâhnirea faţă de actuala administraţie şi îi promite actualului primar că nu va avea pace. Mai mult, lipsa realizărilor va fi pusă pe hârtie, iar titlul volumului va fi „Psihopatologia locuirii urbane”.

„Intenționez să public o serie de reflecții epistolare cu titlul «Psihopatologia locuirii urbane» la care domnul primar intelectual, fost rector și profesor, Nicolae Robu nu s-a gândit niciodată. Mai mult! Face tot posibilul să transforme orașul Timișoara într-un loc bolnav și poluat, o lume a mașinilor și a betoanelor. Vă îndemn să reflectați la dezastrul ecologic și peisagistic urban timișorean conceput de politica unui edil care s-a dovedit (mai ales!) unul al mașinilor și al betoanelor! Vreau să-ți transmit public Nicolae Robu: cu mine, cetățean al urbei, nu vei mai avea pace, nu o să-ți iert niciodată masacrul arborilor, ne-ai lăsat moștenire betoane și asfalt cu care ne-ai omorât iarba, florile, copacii! Nu ăsta este viitorul lumii urbane, domnule intelectual, doctor, inginer, rector și academician, ci să trăim într-un mediu prietenos, domnule Robu!”, a transmis Daniel Vighi, scriitor şi profesor de literatură română contemporană la Universitatea de Vest din Timişoara.

Acesta a vorbit şi despre poluarea aerului din Timişoara şi îl numeşte pe Robu „primar al maşinilor şi betoanelor”.

„Nu cred că ai citit fraza asta înspăimântătoare, domnule primar al mașinilor și betoanelor: Respiram, se pare, cel mai murdar aer din Europa, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății, care spune că Sarajevo, Tetovo, Skopje, Plovdiv și Timișoara sunt cele mai poluate orașe din sud-estul Europei.”, a adăugat Daniel Vighi.

Sursa foto: Timpolis