Nepăsarea „înalților” oficiali, învinsă de un primar de comună. Pregătim proiecte de amenajare a Cascadei Bigăr!

Cascada Bigăr, catalogată de revistele internaționale drept cea mai frumoasă din lume, a atras mii de turiști de la publicarea topului. Șocul acestora a fost mare când la fața locului au văzut doar ruine, mizerie, drumuri penibile și nicio plăcuță care să indice că au ajuns la locul potrivit.

Mai mult decât atât, frumoasa cascadă beneficiază și de împrejurimi unice în Europa, dar lipsa unei parcări amenajate și de mobilizare a autorităților a lăsat să se piardă teren, fără ca zona să aducă vreun beneficiu cărășenilor.

Deși mobilizarea s-ar fi presupus că trebuie să fie una generală, începând cu primarii din zonă, parlamentarii de Caraș-Severin și terminând cu înalții oficiali ai țării, niciun minister nu a alocat vreun leu în acest sens. Ba mai mult decât atât, fosta ministră a Mediului, Pădurilor și Apelor, Doina Pană, chiar a vizitat cascada cu o pleiadă de membri marcanți ai PSD Caraș-Severin după domnia sa, dar precizând concret că domeniul de care răspunde nu se ocupă cu alocări financiare în acest sens! În același stil, Paralela 45 a fost tratată de toate ministerele. Cu nepăsare și alte priorități! Nici măcar numărul record de parlamentari ai județului nu a fost în favoarea frumosului obiectiv natural.

Prin urmare, responsabilitatea a picat pe umerii unui … primar! De la publicarea topului, edilul-șef al comunei Bozovici s-a apucat de treabă și a încercat să intabuleze locul care se presupune că e parcarea de la Paralela 45. Dar, momentan, acesta este singurul pas făcut! Important, e drept! Asta, pentru că pregătește terenul de atragere a banilor… europeni, dacă România este dezinteresată!

expresb 1000x100

„Cu greu, am reușit să intabulez acel teren unde e parcarea ,să facem o parcare mai mare, toaletă și pasarelă până la cascadă. Acum, pot fi dezvoltate proiecte. Mergem pe fonduri europene sau merg și la Mediu, și la Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru că nu e firesc să lăsăm așa un obiectiv atât de important. Terenul era al primăriei, dar a fost nevoie de trei ani să fac intabularea! Suprafața despre care vorbesc are în jur de 7.000 de mp. Am închiriat și spații la persoane care pot derula activități comerciale. Vom dezvolta zona turistic!”, a declarat primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, pentru Express de Banat.

Foarte trist însă este faptul că inițiativa vine din partea unui primar de comună cu 3.000 de locuitori, în contextul în care beneficiile ar putea fi atrase pentru milioane!

FOTO: Ciprian Floare

1000 x 200 gif