Nepăsare faţă de problemele comunităţilor mici și izolaţionism în raport cu Guvernul!

hurduzeu silviu
untitled design set 970x90 px

Silviu Hurduzeu a regândit rolul Consiliului Judeţean Caraş–Severin în ecosistemul instituțional după ce a identificat două mari probleme de strategie în mandatul liberalului Romeo Dunca.

„Se vorbește mult despre ce poate şi ce nu poate să facă preşedintele Consiliului Judeţean. Se discută adesea despre nevoia unei viziuni de ansamblu pentru judeţ. Din această perspectivă, cred că este esenţial ca locuitorii din Caraș-Severin să înţeleagă felul în care cred eu că poate acţiona un preşedinte de CJ preocupat în mod real de soarta judeţului. Tocmai de aceea, în cele ce urmează, vreau să prezint câteva dintre principiile în care cred.

Mare parte a problemei administrative care înconjoară Consiliul Judeţean Caraş – Severin ţine de înțelegerea greșită a rolului şi pârghiilor pe care CJ le are în ecosistemul instituțional românesc. Pe de o parte, observăm o reală nepăsare a actualei administrații faţă de problemele comunităților mici. Pe de altă parte, vedem o formă de izolaționism în raport cu Guvernul şi instituţiile de la Bucureşti.”, spune candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin.

silviu h

Caraş-Severin are nevoie de un preşedinte de Consiliu Judeţean care să se poarte cu toată lumea dând dovadă de respect. În plus, spune Silviu Hurduzeu, să fie deschis la colaborare. „În raport cu instituțiile de la București, Consiliul Judeţean trebuie să aibă un compartiment dedicat care să discute pro-activ cu ministerele de investiţii sau cu cele relevantate. În calitate de preşedinte al CJ, voi fi foarte activ în Capitală tocmai pentru a obţine sprijin pentru proiectele importante pentru judeţ. În raport cu primăriile din Caraş-Severin, voi acorda sprijin egal comunelor precum municipiilor şi oraşelor. De aceea, în alocarea bugetară se va ţine cont nu doar de numărul cetăţenilor, cât şi de proiectele aflate în derulare sau serviciile publice la care au acces cetăţenii (apă, canal, şcoli, spitale). Trebuie să avem o colaborare strânsă cu judeţele din jurul nostru în aşa fel încât proiectele de investiţii să fie coordonate şi complementare.”, și-a luat angajamentul liderul PSD Caraș-Severin, cel care și-a anunțat revenirea în funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin după alegerile din 9 iunie.

Ţinta următorilor patru ani pentru Silviu Hurduzeu este construirea unui raport de 70% pentru cheltuielile de dezvoltare şi 30% pentru cheltuielile de funcţionare a Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate și urmărește o predictibilitate bugetară astfel încât să nu mai existe diferenţe atât de mari (şi de 30%) între ce se votează la început de an şi ce se execută diferit.

Bugetul Consiliului Județean va fi votat în termen de maximum 30 de zile de la momentul adoptării Bugetului de Stat, iar fiecărui proiect de investiţii i se va atribui un indicator nou numit „coeficient de multiplicare”, mai e prevăzut în strategia lui Hurduzeu. Prioritizarea se va face în funcţie de acest indicator astfel încât să se lucreze cu predilecţie acolo unde există beneficiu pentru cetăţean sau beneficiu economic. Totodată va exista și un buget participativ consistent. 10% din bugetul de investiţii va fi alocat în urma unei consultări a cetăţenilor şi a societăţii civile!

banner online ionut mihai popovici

(PE)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/