Nemulțumirea reșițenilor, transmisă de Valeria Schelean ministrului Transporturilor. De ce nu ajung trenurile de călători Regiotrans în Gara Reșița Sud?

Deputatul Valeria Schelean Șomfelean i-a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Felix Stroe, referitoare la o nemulțumire a reșițenilor: de ce nu ajung trenurile de călători ale Regiotrans în Gara Reșița Sud, o gară modernizată și frumoasă, care stă mai tot timpul goală.

La Biroul Parlamentar al deputatului Valeria Schelean Șimfelean a ajuns o frământare a reșițenilor cu privire la traseul parcurs de trenul personal Reșița – Timișoara.

„Gara Reşiţa Sud, acum câţiva ani, a fost modernizată cu cheltuieli mari din fonduri europene. Acum este computerizată, cu echipamente şi instalaţii de ultimă generaţie. Arată foarte frumos, cu peroane acoperite, înalte, cu afişaje electronice, luminată cu generozitate. Dar noi, cetăţenii, care locuim în aproximativ 80% din suprafaţa oraşului, regretăm acest progres şi suntem nemulţumiţi pentru că toate trenurile personale care acum sunt ale firmei Regiotrans şi circulă spre şi din direcţia Timişoara, rută mult folosită şi necesară, nu mai ajung la această gară, aşa cum au funcţionat zeci de ani (pe când era mică şi slab dotată) pentru că au traseul scurtat doar până la staţia Reşiţa Nord. La Reşiţa Sud, ajunge şi pleacă la ore nepotrivite doar un singur tren în relaţia Timişoara şi acesta tip săgeată, care are un traseu mai lung, ocolitor prin Caransebeş şi Lugoj, mai mult decât dublu de scump la preţ faţă de trenurile Regiotrans. Nu ne convine soluţia de a folosi staţia Reşiţa Nord pentru că este mult mai departe, accesul este mai obositor, cu pierdere de timp şi bani, pentru că mai trebuie să folosim şi transportul local care circulă destul de rar sau să apelăm la taxi. De câţiva ani, Gara Reşiţa Sud stă mai tot timpul goală. Păcat de banii cheltuiţi cu modernizarea şi de cei care se cheltuie în continuare zi de zi cu personalul şi cu întreţinerea!”

Pentru a veni în întâmpinarea acestei sesizări, Valeria Schelean a transmis informația ministrului Transporturilor, Felix Stroe, adresându-i mai multe întrebări la care așteaptă răspuns:

1. Care este motivul pentru care trenurile personale de călători, pe relația Timișoara-Reșița, merg acum doar până la staţia Reşiţa Nord și nu mai circulă până la staţia Reşiţa Sud?

2. Care sunt planurile Ministerului Transporturilor pentru exploatarea la capacitate cât mai mare a investiției făcute în Gara Reșița Sud?

3. Ce soluții aveți în vedere, pentru anului 2018, pentru rezolvarea problemei cetățenilor din Reșița, care consideră foarte necesară și rezonabilă financiar reluarea transportului cu trenul pe ruta Reșita Sud-Timișoara?

4. Primăria Reșița a înaintat Ministerului o serie de propuneri privind transferul liniei Reșița Nord-Reșița Sud la administrația locală pentru a valorifica și simplifica această cale de transport în favoarea cetățenilor Reșiței. Care este poziția Ministerului față de aceste propuneri pe care le-a înaintat administrația reșițeană? Este luat în considerare transferul liniei Reșița Nord-Reșița Sud către administrația locală?

Sursă foto: Arhivă