Nemții chemați în ajutor! Primăria se face că vrea să elimine problemele de la stația de epurare a Lugojului

O echipă de ingineri nemți din orașul german înfrățit, Jena, sunt așteptați să sosească la Lugoj pentru a încerca să găsească împreună cu administrația locală soluții de îmbunătățire a parametrilor de epurare a apelor uzate, ce ar trebui prelucrate la stația de la Jabăr, proprietatea Municipiului Lugoj.

Anunțul a fost făcut de primarul Francisc Boldea, după ce acesta a fost prezent în delegație oficial, în orașul german. „O să vină patru ingineri de la ei, care o să stea o perioadă de timp la noi, ca să sprijine și la stația de epurare și la celelalte lucrări de apă și canal din oraș”, a spus Boldea.

Acest lucru nu schimbă cu nimic situația în care se află stația de epurare, care a fost reabilitată mai mult pe hârtie, costul lucrărilor fiind în valoare de aproape șase milioane de euro.

În ultimii ani, executivul local i-a plimbat la Lugoj de mai multe ori pe inginerii nemți, care au venit degeaba, neputând să facă nimic, poate doar să vadă cu propriii ochi cum Primăria de pe Timiș a cheltuit o sumă uriașă pentru un proiect îngropat, culmea, după reabilitare, în amenzi de milioane de lei pentru neîndeplinirea parametrilor acceptați de filtrare și curățare a apelor menajere. Poate ar fi fost mai înțelept ca specialiștii din Germania să fi fost aduși înainte de-a începe așa-zisa modernizare a stației, când soluțiile propuse de ei puteau fi puse în practică și poate la costuri mai mici.

Inginerii nemți vor veni la Lugoj în august și vor petrece zece zile în municipiul timișean.