Nelu Popa: Unde se duc banii, unde se duc 50 de milioane de euro?! Cineva trebuie să dea răspunsuri!

Imaginile de coșmar de la Staționarul 3 din Reșița, în care au putut fi observați pacienți ținuți în condiții inumane, au declanșat o anchetă în care se verifică și cum se cheltuie anual 50 de milioane de euro pentru sănătatea cărășenilor!

Nelu Popa, Romeo Dunca și directorul ADR Vest, Sorin Maxim, caută diferența de 100 de milioane din cele 150 necesare pentru ridicarea unui nou spital județean la Reșița. Până atunci însă, sau mai exact până se va deschide noua unitate spitalicească, mai trec, în cel mai fericit caz, cinci ani. Cinci ani în care trebuie acționat și în alte direcții, pentru că nu doar lipsa unui spital modern e problema sistemului sanitar în Caraș-Severin.

„Sunt capete care vor cădea în Spitalul Județean de Urgență Reșița, mai multe, și poate că acest semn de alarmă va crea niște reacții la nivel de resursă umană în spital. Eu cunosc foarte mulți medici și personal medical de mare calitate și sunt convins că oamenii au o viață grea. Cunosc oameni la UPU Reșița, îi pe doctorul Brici și alții de acolo, o cunosc pe doctorița Tănase, care este la laborator și face sute de analize COVID pe zi și lucrează în condiții extrem de dure. Știu că sunt foarte mulți medici care s-au contaminat, pentru că e greu să reziști în mediul ăsta, dar în același timp știu și foarte multe zone în care nu prea se întâmplă nimic. Trebuie constituie aceste echipe de lucru care să analizeze situația de fapt astăzi în cele trei staționare și să ia niște decizii legate de optimizare. Știu că sunt zone în care s-a făcut o operație în trei luni. Sunt zone în care sunt paturi în care nu e nimeni, nu stă nimeni”, a comentat primarul Reșiței.

O comisie formată din dispoziția președintelui Consiliului Județean a început o amplă analiză imediat după ce au apărut în spațiul public imaginile scandaloase din Staționarul 3, analiză despre care Nelu Popa spune că era absolut obligatorie și chiar dacă nu ar fi fost scoasă la iveală acea realitate crudă. La câți bani consumă anual Județeanul din Reșița, e limpede că lucrurile nu sunt puse la punct și că sistemul medical e grav bolnav. „Spitalul acesta consumă 50 de milioane de euro pe an. Gândiți-vă că bugetul Primăriei Reșița este de 25 de milioane de euro pe an și spitalul ăsta consumă 50 de milioane de euro pe an. Cred că ar fi important să ne uităm un pic în cifre și sa vedem unde se duc banii ăștia și dacă sunt cheltuiți eficient. Scria cineva că hârtia igienică e ținută sub cheie de asistenta șefă pe nu știu ce secție. Când s-a terminat, dacă nu e ea la lucru, te duci la toaletă și nu ai hârtie igienică! Dacă ajungem în condițiile în care cerem medicamente de acasă, feșe, hârtie igienică, păi atunci unde se duc banii? Unde se duc banii?! Asta este o întrebare la care cineva trebuie să dea răspunsuri! Și cred că echipa asta pe care a constituit-o Romeo Dunca, din medici și din persoane din afara sistemului medical, este una binevenită care poate să aducă răspuns la întrebările astea”, a mai spus edilul-șef.