Nelu Popa nu dă Reșița pe New York!

S-a decis să candideze la Primăria Reșița atunci când și-a dat seama cât de mult s-a degradat orașul. Prea ocupat probabil cu afacerea sa pe care mai toți cărășenii o știu, Nelu Popa a ajuns în ultimii ani la concluzia că Reșița este pe o pantă greșită. Și a ales să candideze în municipiul pe care spune că nu l-ar da nici pe fabulosul New York.

Prezent recent la Timișoara la conferința Urban Talks, un proiect românesc ca un schimb de experiență orientat spre dezvoltarea orașelor, Nelu Popa a dezvăluit de ce a decis să candideze la Primărie după un sfert de secol de făcut paste. „Orașul s-a degradat foarte mult în timp, în timp ce eu făceam macaroane – Monte Banato, știți, din Munții Banatului – și am zis, după ce am făcut copiii, eu atunci mi-am dat seama că orașul ăla se duce dracu`, mergeam cu căruciorul cu copiii și vedeam că nu am trotuar, nu puteam să merg cu căruciorul, orașul ăsta arată ca dracu`. Trebuie să reparăm și am decis să mă implic în viața politică să repar”, a menționat primarul Reșiței.

celtic transilvania 1000x100px

Paradoxal, a ales Reșița tocmai pentru că l-a perceput ca pe un oraș degradat și recunoaște că, în cazul unei localități mult mai evoluate, nu ar fi știut ce proiecte să implementeze. „În ultimii 25 de ani, Reșița s-a prăbușit. Dar pentru un primar nou și dornic de a face ceva, e mediul ideal, acolo ai pe ce să lucrezi. Dacă mi-ați fi propus să fiu primarul New York-ului, nu aș fi vrut pentru că nu știam ce să-i fac la orașul ăla”, a spus deschis Nelu Popa.