Nelu Popa: „Ne-am bătut joc de ei!”

Asta crede primarul Ioan Popa despre beneficiarii terenurilor gratuite de pe Str. Zorilor care au cerut gratuit de la Primăria Reșița aceste terenuri pentru construcția de case de locuit.

De altfel, și de pe zona Lend, Primăria Reșița a retras mai multe terenuri în ultima ședință de consiliu local după ce acestea fuseseră atribuite unor tineri pentru construcția de case, pe motiv că beneficiarii nu au început lucrările în termenul legal.

Primarul Ioan Popa spune că a fost personal pe teren, că a vorbit cu oamenii și că Primăria ar fi principalul vinovat de faptul că oamenii de acolo nu și-au început construcția caselor. „Am vorbit cu cei doi care și-au făcut casă acolo, pe Strada Zorilor: noi nu le-am dat utilități! Ne-am bătut joc de ei!”, le-a explicat primarul Ioan Popa consilierilor locali. Aceste terenuri au fost acordate în mandatul trecut de către Consiliul Local Reșița.

Este important de reținut că legea care prevede acordarea gratuită acestor terenuri către tineri impune administrațiilor locale să asigure și utilitățile în vecinătatea terenurilor atribuite. „Eu sper că, pe viitor, când vom mai aproba terenuri de acest fel, să bugetăm și să realizăm și rețelele de utilități până acolo”, a mai spus primarul Ioan Popa.