Nelu Popa le forțează mâna consilierilor locali din Reșița!

Președinte al PNL Reșița și candidat pentru primăria municipiului de pe Bârzava, Nelu Popa încearcă să le deschidă ochii aleșilor locali care au votat impozite mai mari în Reșița decât în București sau Timișoara!

Liberalul a cerut public schimbarea de urgență a hotărârii locale privind impozitarea spațiilor nerezidențiale, dar a fost imediat contrat și atacat pentru că inclusiv consilierii locali ai PNL au ridicat mâna pentru aprobarea actualelor cote de impozitare. Nelu Popa admite faptul că inclusiv reprezentanții liberalilor în Consiliul Local Reșița ar fi putut vota uneori strâmb sau nu neapărat în interesul orașului și cetățenilor, dar promite că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla de acum încolo și chiar îi amenință cu excluderea pe cei care vor avea o altă opțiune decât cea a partidului. „S-au făcut erori, una dintre ele este alegerea viceprimarului cu atribuții de primar. Pentru noi este neclar cine și ce a votat. Matematica spune că acolo au fost două voturi nule și două anulate. Noi avem cinci consilieri, nu au fost toți la ședință. Chiar și pe subiectul impozitării a fost o eroare, nu s-au informat mai bine. Atât timp cât eu voi fi președintele PNL Reșița, absolut orice proiecte de legi unde au dubii le vom discuta în prealabil în partid. Nu-mi asum ce s-a întâmplat până acum, însă de acum încolo nu excludem posibilitatea înlocuirii lor din Consiliul Local, chiar dacă mai e puțin timp până la alegeri”, a explicat Popa.

Mai mult decât atât, pentru a le da posibilitatea atât consilierilor PNL, cât și celorlalți de a repara ceea ce el consideră o greșeală, Nelu Popa a anunțat că „îi invită la Ședința  Consiliului Locali din 26 ianuarie pe experții ANEVAR (n.r. – Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România) din oraș, Grațian Dobre, cel care a făcut acel studiu comparativ legat de impozitarea pe nerezidențial, Radu Anderca, Florin Duma, și alții care sunt dispuși să vină să aducă lămuriri consilierilor locali despre discrepanța de impozitare pe nerezidențial dintre Reșița și București, Cluj, Timișoara ș.a.m.d., pentru a spulbera orice neclaritate vizavi de acest subiect”.

 

 Eu am ridicat problema impozitării și am fost atacat. Sper să reușim să schimbăm cota de impozitare! Nelu Popa, președinte PNL Reșița