Nelu Popa, la aniversarea liberală: „În PNL nu ţi se pune botniţă!“

Ca în fiecare an, și anul acesta liberalii reșițeni au aniversat momentul înființării Partidului Național Liberal, prilej numai bun pentru a organiza o conferință de presă.

Primarul Ioan Popa, care este și liderul PNL Reșița, a vorbit despre filosofia Partidului Național Liberal, despre gândirea și acțiunile liberale, iar Hadrian Popescu, vicepreședintele PNL Reșița, a punctat câteva repere istorice ale acestei zile de 24 mai.

„În ultimii ani ne-am confruntat cu diverse strategii de a-l reduce la tăcere pe Partidul Național Liberal, dar acesta rămâne în picioare, rămâne singurul partid de dreapta care contează azi”, a spus Ioan Popa.

Primarul a mărturisit că este fericit pentru alegerea de a intra și activa în acest partid istoric și a explicat și care este motivul. „Sunt fericit și mândru că sunt membru PNL, mă simt responsabil pentru demnitatea cu care am fost onorat și încerc prin tot ceea ce fac să mă achit cu bine de această misiune încredințată. De-a lungul timpului am avut și satisfacții și nemulțumiri legate de evenimente din PNL, dar oportunitatea esențială a liberalilor este că nimeni nu-ți pune botniță și nu-ți închide gura. Avem exemplu recent cu decizia lui Ludovic Orban de a depune plângere împotriva premierului, Ilie Bolojan manifestându-și deschis dezacordul și, spre deosebire de Chirică, Bolojan e tot primar și vicepreședinte PNL. Eu cunosc doi primari buni: pe Chirică de la Iași și primarul din Ciugud, care a reușit o absorbție de 28% a fondurilor europene. Deși ambii au fost primari PSD, tot amândoi au și fost excluși din partid”, a explicat Ioan Popa.

Liberalii au sărbătorit ieri 143 de ani de când Partidul Naţional Liberal s-a înfiinţat, pe 24 mai 1875. PNL, partidul Unirii, este partidul care a făcut România Mare şi modernă. Marea Unire de la 1918 nu a fost jocul unui hazard. Dimpotrivă, a fost expresia concretă a viziunii şi tenacităţii unor lideri politici dedicaţi, care au înţeles foarte clar misiunea pe care trebuiau să o ducă la îndeplinire. România anului 1918 devenise din proiect realitate, dintr-un deziderat – un vis împlinit, datorită loialităţii, curajului şi iscusinţei liberalilor români, a punctat și Hadrian Popescu.

Reluarea activităţii politice după 1990 a fost călăuzită de aceleaşi valori şi principii reformatoare şi modernizatoare pentru societatea românească, apărând în tumultuoasa perioadă de tranziţie valorile fundamentale ale naţiunii române: libertatea individuală, dreptul la proprietate, libertatea economică, egalitatea în drepturi, separaţia puterilor în stat, economia de piaţă etc..

„Este datoria actualei generaţii să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Naţional Liberal, să le îmbogăţească aducându-le în actualitate şi să le transmită mai departe noilor generaţii, reafirmând ataşamentul faţă de valorile patriotismului şi faţă de o Românie care îşi respectă patrimoniul istoric şi valorile tradiţionale. Ţinta liberalilor de astăzi este transformarea PNL în cea mai puternică forţă politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării şi afirmării naţiunii române în lume. La mulţi ani Partidului Naţional Liberal! La mulţi ani, liberali!”, se arată și într-un comunicat al PNL remis tot astăzi.